ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έπεσε ο πέλεκυς για τα 35 κιλά ναρκωτικών και πυροτεχνημάτων στη Λεμεσό – Πάνω από 10 χρόνια φυλάκιση στον 44χρονο  

Έπεσε ο πέλεκυς για τα 35 κιλά ναρκωτικών και πυροτεχνημάτων στη Λεμεσό – Πάνω από 10 χρόνια φυλάκιση στον 44χρονο   

Ποινή φυλάκισης 3,5 ετών και 13 χρόνων αντίστοιχα επέβαλε σήμερα στους δύο κατηγορούμενους το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού για τη υπόθεση των 35 κιλών ναρκωτικών και της τεράστιας ποσότητας εκρηκτικών υλών που εντοπίστηκαν σε αποθήκες στη Λεμεσό στις 18 Δεκεμβρίου 2021.

Συγκεκριμένα το Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινές 3 χρόνων στον 35χρονο για το αδίκημα της συνωμοσίας και ενεργοποίησε και 6 μήνες από ανασταλθήσα ποινή από προηγούμενη καταδίκη. Ωστόσο το Δικαστήριο προχώρησε στη δήμευση περιουσίας 251.000. Στον 44χρονο επέβαλε ποινή φυλάκισης 11 χρόνων για την εισαγωγή περίπου 35 κιλών ναρκωτικών και διαδοχική ποινή 2 ετών στο αδίκημα της κλεπταποδοχης.

Θυμίζουμε πως η υπόθεση εκδικάστηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2022 και μετά από ένα χρόνο ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Κακουργιοδικείου άλλαξε πορεία, με τους δύο κατηγορούμενους, 35 και 44 ετών αντίστοιχα, να αλλάζουν απάντηση και να παραδέχονται τις σοβαρές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Την ευθύνη τόσο των ναρκωτικών αλλά και της τεράστιας ποσότητας εκρηκτικών υλών ανέλαβε ο 44χρονος.

Ο πρώτος κατηγορούμενος, 35 ετών, παραδέχθηκε το αδίκημα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, δηλαδή την εισαγωγή ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β, ενώ ο 44χρονος παραδέχθηκε τις κατηγορίες της εισαγωγής, κατοχής, και κατοχής με σκοπό την προμήθεια ποσότητας 35 κιλών κάνναβης.

Ακόμα οι δύο παραδέχθηκαν και τα αδικήματα που αφορούν τη μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Συγκεκριμένα, παραδέχθηκαν ενοχή στις κατηγορίες της συνωμοσίας, της παράνομης εισαγωγής 24,900 κροτίδων και 3,725 πυροτεχνημάτων περίπου 300 κιλών καθώς και της κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών. Ο 44χρονος παραδέχθηκε ακόμη και τις κατηγορίες που αφορούν κλεπταποδοχή πέντε οχημάτων.

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται για τον τρίτο κατηγορούμενο, 38 ετών, ο οποίος δεν παραδέχεται καμία κατηγορία.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top