ΔΙΕΘΝΗ

Γιατρός- ήρωας γίνεται «ασπίδα» για τραυματισμένη Ουκρανή στο Χάρκοβο - Δείτε βίντεο

Γιατρός- ήρωας γίνεται «ασπίδα» για τραυματισμένη Ουκρανή στο Χάρκοβο - Δείτε βίντεο

Όταν άρχισαν οι Ρώσοι να βομβαρδίζουν το Χάρκοβο, χρησιμοποίησε το σώμα του ως «ασπίδα» για να προστατεύσει μία Ουκρανή που είχε ήδη τραυματιστεί στο εμπόλεμο μέτωπο

Ο γενναίος γιατρός Ντένις Πετρένκο έβαλε σε δεύτερη μοίρα τη ζωή του για να σώσει μία νεαρή γυναίκα που χτυπήθηκε από θραύσματα πυραύλου. «Το έκανε από ένστικτο», όπως ο ίδιος επισημαίνει στην εφημερίδα «The Sun».

Μόλις ξεκίνησαν να εκτοξεύονται ρωσικές ρουκέτες, οι πάντες άρχισαν να τρέχουν να κρυφτούν για να σωθούν. Η Ουκρανή όμως που είχε τραυματιστεί, δεν μπορούσε να κουνηθεί.

Ο ήρωας γιατρός Ντέινις Πετρένκο, εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού, είχε γονατίσει δίπλα στη γυναίκα και προσπαθούσε να της προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η βρετανική εφημερίδα «The Sun».

Κι όταν ακούστηκε και δεύτερη έκρηξη, ο γιατρός παρέμεινε στο πλευρό της, σε με Ουκρανούς στρατιώτες και συναδέλφους του που άρχισαν να τρέχουν για να κρυφτούν σε καταφύγια.

«Λειτούργησα ενστικτωδώς», όπως υποστηρίζει «ήταν κάτι σαν αντανακλαστικό. Δεν το σκέφτηκα. Θέλω απλώς να βοηθάω ανθρώπους», προσθέτει.

Το σχετικό βίντεο με την ηρωική προσπάθεια του Ουκρανού γιατρού, ανέβηκε και το παρακολούθησαν πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες. Πολλοί από αυτούς έσπευσαν να πλέξουν το εγκώμιο στον θαρραλέο Πετρένκο.

Ωστόσο, η μητέρα του Ουκρανού γιατρού, όχι απλά δεν ένιωσε περήφανη για τον γιο της, αλλά εξεπλάγην με αυτά που άκουσε. Ο Πετρένκο της είχε αποκρύψει ότι είναι εθελοντής στον Ερυθρό Σταυρό λέγοντάς της ότι εργάζεται σε γραφείο παροχής πρώην βοηθειών.

«Η μητέρα μου δεν ήταν χαρούμενη με όσα της είπαν. Όλοι είδαν το σχετικό βίντεο και της τηλεφώνησαν όταν ήταν στην εκκλησία. Στην αρχή δεν καταλάβαινε τι της έλεγαν. Μετά όταν είδε το βίντεο, με πήρε και μου είπε:« Είσαι τρελός! Μην παίζεις με τα νεύρα μου».

Από τις πυραυλικές επιθέσεις στο Χάρκοβο την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών, πέντε άτομα σκοτώθηκαν όμως η γυναίκα που έφερε σοβαρά τραύματα, τελικά επέζησε χάρη στον φύλακα-άγγελό της.

«Σύμφωνα με το ιατρικό πρωτόκολλο, θα έπρεπε να είχα κρυφτεί όταν ξεκίνησαν οι πυραυλικές επιθέσεις. Αλλά εγώ προσπαθούσα να δέσω με επιδέσμους τις πληγές της γυναίκας», τόνισε ο Πετρένκο.

Το αφεντικό του Ερυθρού Σταυρού, Κονσταντίν Μπασκίροφ, δήλωσε περήφανο για τον Ουκρανό γιατρό: «Είμαι περήφανος γι' αυτόν. Είμαι περήφανος για όλο το προσωπικό μας», υποστήριξε.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top