ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ομάδα κατοίκων της Έμπας

Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ομάδα κατοίκων της Έμπας

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Κατοίκων της Έμπας διοργάνωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης εκδήλωση διαμαρτυρίας στην κοινότητα, στέλνοντας το μήνυμα ότι «δεν θα ανεχθούν να συνεχισθούν οι μεγάλες ροές μεταναστών». Μέλη της Ομάδας κρατώντας πλακάτ, με τα οποία ζητούσαν «σεβασμό και ποιότητα ζωής» απέκοψαν συμβολικά την κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο της κοινότητας για μερικά λεπτά.

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Μαυρονικόλας, εκ μέρους της Ομάδας ανέφερε πως συγκεντρώθηκαν στον χώρο για μια ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Παρασκευή μπροστά στο καφενείο του χωριού. Οι κάτοικοι του χωριού βοήθησαν τους πρώτους πρόσφυγες που ήρθαν από τις εμπόλεμες ζώνες, είπε, αλλά εξέφρασε ανησυχία για τις τελευταίες μεταναστευτικές ροές. Σύμφωνα με την εκτίμησή του, ο αριθμός των προσφύγων στην Έμπα είναι πέραν των 1500. «Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους τους αρμόδιους» συνέχισε, ζητώντας επίσπευση των διαδικασιών για εξέταση των αιτήσεων ένω έθεσε και θέμα ασφάλειας των κατοίκων του ειρηνικού, όπως είπε, χωριού.

Παραμένει το πρόβλημα στην Χλώρακα, ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας Νικόλας Λιασίδης, λεγοντας πως η μόνη λύση  είναι να δημιουργηθούν κλειστές δομές σε παλιά εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα της ΕΦ και να μεταφερθούν εκεί.

Εξάλλου ο Λεωνίδας Λεωνίδου, μέλος του Κ.Σ. ζήτησε διάταγμα εκ μέρους του κράτους για ρύθμιση του θέματος. 

Το παρών στη διαμαρτυρία έδωσε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Χαράλαμπος Πάζαρος, ο οποίος δήλωσε πως αυτό που συμβαίνει στην Έμπα και πιο παλιά σε άλλες περιοχές είναι «μια μικρογραφία για το τι θα ακολουθήσει την ερχόμενη δεκαετία στο νησί». Εάν δεν καταφέρουμε να ελέγξουμε αυτούς που εισέρχονται παράνομα από την Πράσινη Γραμμή, τότε το μεταναστευτικό δεν θα επιλυθεί ποτέ, είπε.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης, ανέφερε πως στην Έμπα υπάρχει «δημογραφική αλλοίωση», ενώ κάλεσε τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή να επισκεφτεί άμεσα στην Έμπα και να συσκευθεί με τις τοπικές αρχές της περιοχής. Επίσης κάλεσε τον Αρχηγό της Αστυνομίας να επανδρώσει την ΑΔΕ Πάφου.

Για την υπόθεση συμπλοκής, το βράδυ της 15ης Απριλίου 2022, η Αστυνομία Πάφου προχώρησε στη σύλληψη δύο προσώπων, ηλικίας  31 και 23 ετών που τέθηκαν υπό τριήμερη κράτηση. Τη Μεγάλη Τρίτη για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και 35χρονος για οπλοφορία κατά την διάρκεια συμπλοκής έξω από υποστατικό. Ο 35χρονος ακολούθως αφού κατηγορήθηκε γραπτώς αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαιοσύνης.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top