Ρουκέτα από τη Γάζα έπληξε πόλη του Νοτίου Ισραήλ

Ρουκέτα από τη Γάζα έπληξε πόλη του Νοτίου Ισραήλ

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Μ. Τετάρτης εκτοξεύθηκε ρουκέτα από τη Λωρίδα της Γάζας και κατέπεσε στην ισραηλινή πόλη Σντερότ του Νοτίου Ισραήλ.

Το αντιπυραυλικό σύστημα «Σιδερένιος Θόλος» δεν ενεργοποιήθηκε. Η ρουκέτα κατέπεσε σε αυλή μονοκατοικίας και δεν εξερράγη . Δεν προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές ούτε αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Καμία οργάνωση δεν έλαβε την ευθύνη της εκτόξευσης έως και μια ώρα από την πραγματοποίηση της. Ωστόσο, ισραηλινές δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι, σύμφωνα με ενδείξεις, την εκτόξευση πραγματοποίησαν πυρήνες της οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι από το απόγευμα της Πέμπτης έως και το Σάββατο το βράδυ - οπότε και ολοκληρώνεται η εορταστική περίοδος του Εβραϊκού Πάσχα - θα επιβληθεί το μέτρο του αποκλεισμού των οδικών αξόνων που συνδέουν την ισραηλινή επικράτεια με τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης αποφάσισε οι ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις, που αριθμούν περί τα 3.000 άτομα, να παραμείνουν στην ευρύτερη περιοχή της Ιερουσαλήμ καθ’ ολη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας για προληπτικούς λόγους.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

LIVE: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE