ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βεβήλωση αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας - Καταγγελία του Λουκά Φουρλά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Βεβήλωση αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας - Καταγγελία του Λουκά Φουρλά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τη βεβήλωση της ιστορικής Αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας κατήγγειλε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.

Όπως υποδεικνύει ο κ. Φουρλάς, «η ιστορική Αυτοκρατορική Πύλη είναι μία από τις εννέα Πύλες που οδηγούν στην κύρια αίθουσα, έχει ύψος επτά μέτρα και πρόκειται για εξαιρετικής τέχνης ξύλινη δίφυλλη θύρα που περιβάλλεται από μπρούτζινο πλαίσιο και σύμφωνα με την παράδοση κατασκευάστηκε από ξύλα της Κιβωτού του Νώε».

Για να τονίσει προς την ΕΕ ότι «οι εικόνες του βανδαλισμού της Αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας, μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, προκαλούν αποτροπιασμό και θλίψη στους απανταχού Χριστιανούς».

Είναι ξεκάθαρο, σημειώνει ο κ. Φουρλάς ότι η μη συλλογική και ισχυρή αντίδραση εκ μέρους της Ευρώπης, αποθρασύνει την Τουρκία. Η βεβήλωση της Πύλης, αυτή τη φορά, αποτελεί ακριβώς απότοκο της έλλειψης μέτρων όταν η Αγία Σοφία μετατράπηκε σε τζαμί.

«Όσο η αντίδραση δεν είναι ισχυρή όσο θα έπρεπε, κάποιοι θα συνεχίζουν να καταστρέφουν μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς», επισήμανε ο κ.
Φουρλάς. Κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προβεί σε άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες ώστε να καλέσει τις αρμόδιες αρχές να πράξουν τα δέοντα με στόχο οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και να ασκηθεί πίεση για αποκατάσταση των ζημιών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top