ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα όπως παλιά: Άφθονο φαγητό, παραδοσιακοί χοροί και... τσιαττιστά - Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων σε χωριά σε όλη την Κύπρο

Πάσχα όπως παλιά: Άφθονο φαγητό, παραδοσιακοί χοροί και... τσιαττιστά - Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων σε χωριά σε όλη την Κύπρο

Το φετινό Πάσχα θα θυμίζει κάτι από τα παλιά. Μετά από δύο χρόνια και κάτι πανδημίας, παίζουμε ελεύθερα στις πλατείες των χωριών παραδοσιακά παιχνίδια, δοκιμάζουμε την τύχη μας σε κληρώσεις και τόμπολα και τρώμε φυσικά άφθονη σούβλα και φλαούνες.

Το ThemaOnline παρουσιάζει διάφορες επιλογές για να περάσετε όμορφα το Πάσχα στο χωριό με τους αγαπημένους και την οικογένειά σας.

Παραδοσιακά παιχνίδια και μουσικό γλέντι στο Ζύγι

Ποδοσφαιρικός αγώνας από το Κέντρο Νεότητας Λευκάρων

Παραδοσιακά παιχνίδια, ποτό, κεράσματα διοργανώνει το Κέντρο Νεότητας Λευκάρων για το Σάββατο και την Δευτέρα του Πάσχα.

Δηλώστε συμμετοχή για τον ποδοσφαιρικό αγώνα ή ελάτε για να τον παρακολουθήσετε το Σάββατο το βράδυ. Μαζί σουβλάκι και ζιβανία.

Δευτέρα του Πάσχα τα καθιερωμένα μας παιχνίδια, εμπλουτισμένα με νέα πολύ διασκεδαστικά παιχνίδια. Πολύ ποτό, μουσική και χαρούμενη διάθεση.

Ραντεβού στον Λυθροδόντα

Η Οργανωμένη Νεολαία Λυθροδόντα ενημερώνει ότι το καθιερωμένο τριήμερο του Πάσχα επιστρέφει.

 

Πάσχα στο Φοινί

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (23/04)
10:30 - Ο καθιερωμένος ποδοσφαιρικός αγώνας «ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ vs ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ – άνω των 40 και κάτω των 40» μαζί με Φούτσαλ 5 x 5 και φουσκωτό για τους μικρούς μας φίλους στο Αθλητικό Κέντρο Πάνω Πλατρών

16:30 - Παιχνίδια: Μπιρίμπα / Πιλόττα / Τάβλι και παιδική γωνιά (κατασκευές/παιχνίδια) στην κεντρική Πλατεία Φοινιού (Τέλος συμμετοχής: €5.00 για μεγάλα παιδικά και €3.00 για μικρά παιδιά)

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (24/04)
16:30 - Στο προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου της κοινότητας, θα διεξαχθούν τα καθιερωμένα πασχαλινά παραδοσιακά παιχνίδια για μικρούς και για μεγάλους. Για τους μικρούς μας φίλους θα έχουμε φουσκωτό στο προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου Φοινιού

19:30 - Στο οίκημα του Κέντρου Νεότητας θα διεξαχθεί η καθιερωμένη μεγάλη «ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΤΟΜΠΟΛΑ» και θα ακολουθήσει «ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ», με ζωντανή μουσική στην κεντρική Πλατεία Φοινιού

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (25/04)
09:00 - Σας περιμένουμε στο εξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων για να ανταλλάξουμε ευχές, όλοι μαζί Φοινιώτες, Απόδημοι και φίλοι του Φοινιού, παρέα με ζιβανία, κρασί Φοινιώτικες φλαούνες και να τσουγκρίσουμε παρέα κόκκινα αυγά στο ξωκλήσι Αγίων Αναργύρων

Πασχαλινές εκδηλώσεις στο Κοινοτικό Συμβούλιο Βορόκληνης

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Βορόκληνης, θα πραγματοποιήσει πασχαλινή εκδήλωση την Δευτέρα της Λαμπρής 25 Απριλίου 2022 στις 4.00 το απόγευμα στην νέα εκκλησία Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Σουβλάκια, φλαούνες και παραδοσιακά παιχνίδια στο Φτερικούδι

Ο Σύνδεσμος Φίλων Φτερικουδίου σε προσκαλεί στις πασχαλινές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο χωριό.

Το Μεγάλο Σάββατο μετά την Ανάσταση θα ακολουθήσει το άναμμα της Λαμπρατζιάς και θα προσφερθούν σουβλάκια στην Πλατεία του χωριού.

Την Κυριακή του Πάσχα από τις 11:00 μέχρι αργά το βράδυ θα πραγματοποιηθούν παραδοσιακά παιχνίδια και διαγωνισμοί όπως ποδοσφαιρικός αγώνας για μικρούς και μεγάλους, διαγωνισμός φλαούνας και καλλωπισμός αυγού, αυγουλοδρομίες, σακκουλοδρομίες, τόμπολα και λουκουμάδες.

Τη Δευτέρα του Πάσχα από τις 16:30 μέχρι το βράδυ στο Φτερικούδι θα έχει παιχνίδια της Λαμπρής, κρυμμένο θησαυρό, κλήρωση πασχαλινού λαχείου, τόμπολα και λουκουμάδες.

Πασχαλινές εκδηλώσεις στον Φαρμακά

Παίζουμε αβγοδρομίες, σακκουλοδρομίες και άλλα παραδοσιακά παιχνίδια. Το χωριό Φαρμακάς βρίσκεται στην οροσειρά του Τρόοδους. Φθάνοντας εκεί μετά από ταξίδι 40 περίπου χιλιομέτρων από τη Λευκωσία, θα βρεθείς «αντιμέτωπος» με έναν τεράστιο χώρο στάθμευσης και δίπλα είναι η εκκλησία του χωριού, το κοινοτικό συμβούλιο και τα δύο καφενεία του Φαρμακά.

Πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα στον Μαζωτό

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Μαζωτού, διοργανώνει για τις μέρες του Πάσχα ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα.

Επίσης ο Σύνδεσμος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Μαζωτού, θα προσφέρει Δωρεάν εδέσματα, κατά την εκδήλωση στην Πλατεία.

Πασχαλινό γλέντι στην κοινότητα Αυγόρου

Tη Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου 2022 στην Πλατεία της Κοινότητας Αυγόρου, μετά απο 3 χρόνια επιστρέφει η καθιερωμένη πασχαλινή γιορτή του Λαογραφικού Ομίλου “Αβκορίτισσα Φωνή” όπου θα μας κρατήσει συντροφιά με χορούς και τραγούδια της παράδοσης μας. Μαζί θα είναι και οι “ΕΤΟΥΣ ΠΑΛΕ” με τσιαττιστά. Τηλέφωνα επικοινωνίας: ΔΗΜΗΤΡΗΣ: 99533339, ΑΝΝΑ: 99355253

Η Αγία Νάπα γιορτάζει

Διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις διοργανώνει στην Κεντρική Πλατεία την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα ο Δήμος Αγίας Νάπας.
Οι Πασχαλινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν παραδοσιακά παιγνίδια, σούσες και τσιατιστά κάτω από τη γέρικη συκομουριά (τουμπεζιά), και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με Κυπριακούς, Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Κυριακή του Πάσχα 12 Απριλίου 2015

10:30 - Εσπερινός της Αγάπης – Το Ευαγγέλιο θα αναγνωσθεί σε διάφορες γλώσσες

11:00 - Εσπερινός της Αγάπης στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας Αμμοχώστου

19:00 – 20:00 - Κυπριακοί και Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί Στερεάς Ελλάδας- Χορευτικός Όμιλος Δήμου Αγίας Νάπας

20:00 – 20:30 - Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί- Πολιτιστικός Όμιλος "Η Παράδοση" Λιοπετριού

21:00 Συναυλία με το Μουσικό Σχήμα Μαρίας Ζηντίλη - Χορευτικός Όμιλος Δήμου Αγίας Νάπας

Δευτέρα του Πάσχα 13 Απριλίου 2015

15:45 - Εσπερινός της Αγάπης

16:30 - Σούσες και Τσιαττιστά στην Τουμπεζιά με τον Χορευτικό Όμιλο Δήμου Αγίας Νάπας

17:30 -19:00 - Πασχαλινά Παραδοσιακά Παιχνίδια

19:00 -20:00 - Χορευτικός Όμιλος Δήμου Αγίας Νάπας

20:00 -20:30 - Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί με τον Χορευτικό Όμιλο "Διγενής" Ορόκλινης

21:00 - Μουσικό και Χορευτικό Σχήμα Δήμου Αγίας Νάπας

Πλούσιο το πρόγραμμα Πασχαλινών Εκδηλώσεων στον Δήμο Παραλιμνίου

Συναυλία με Δημήτρη Μεσημέρη
Στις 8 το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην κεντρική πλατεία του Δήμου Παραλιμνίου, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία με τον Δημήτρη Μεσημέρη με δωρεάν είσοδο για το κοινό. Συμμετέχουν: Ξένιος Παπασωφρονίου – μπάσο, Γιώργος Χατζηπαπάς – κλαρίνο, μπουζούκι, Χριστόδουλος Χριστοδούλου – βιολί, Πέτρος Παπακωνσταντίνου – ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργος Ζένιος – τύμπανα, Δημήτρης Μεσημέρης – κιθάρα, φωνή.

“Χορεύοντας στους Δρόμους της Παράδοσης”
Τη Δευτέρα του Πάσχα, θα πραγματοποιηθούν στις 4 το απόγευμα πασχαλινά παραδοσιακά παιχνίδια στην κεντρική πλατεία του Δήμου Παραλιμνίου. Θα ακολουθήσει στις 7:15 το βράδυ χορευτική παρέλαση από το Πολιτιστικό Εργαστήρι “Παρά τη Λίμνη” Δήμου Παραλιμνίου και στη συνέχεια η μουσικοχορευτική παράσταση “Χορεύοντας στους Δρόμους της Παράδοσης” με την ορχήστρα χάλκινων πνευστών Bronza Banda στην κεντρική πλατεία Δήμου Παραλιμνίου.

Και φέτος το Παραλίμνι σας περιμένει να βιώσετε το κλίμα κατάνυξης της Μεγάλης Εβδομάδας και να διασκεδάσετε την Ανάσταση του Χριστού με εκδηλώσεις, συναυλίες και παραδοσιακά παιχνίδια. Πάσχα στο Παραλίμνι. Κατάνυξη, Πολιτισμός, Παράδοση.



Με πληροφορίες από checkincyprus.com, larnakaonline.com.cy, famagusta.news

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top