ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΥΣΥ: Ζητά να αντιμετωπιστεί άμεσα η δυσβάσταχτη ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά ενόψει Πάσχα

ΕΚΥΣΥ: Ζητά να αντιμετωπιστεί άμεσα η δυσβάσταχτη ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά ενόψει Πάσχα

Μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης σε όλους τους συνταξιούχους απευθύνει με σημερινή ανακοίνωσή της η ΕΚΥΣΥ. Όπως αναφέρεται, «πολλοί συνταξιούχοι και αυτές τις γιορτές διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και περιθωριοποίησης εξαιτίας της πανδημίας και των προβλημάτων που προκάλεσε, αλλά και της ακρίβειας που βρίσκεται στα ύψη και επηρεάζει σημαντικά το βιοτικό επίπεδο των ηλικιωμένων».

Σύμφωνα με την ΕΚΥΣΥ, «τα προβλήματα που έχουν προκύψει ύστερα από το σοβαρό πλήγμα που έχει υποστεί το βιοτικό επίπεδο των ηλικιωμένων μας τα τελευταία χρόνια και η απραξία ή απροθυμία της κυβέρνησης να τους στηρίξει δημιουργούν πολύ μεγάλες δυσκολίες, ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν χαμηλά εισοδήματα και σοβαρά προβλήματα υγείας».

Επιπλέον, η Ένωση τονίζει πως το πασχαλινό επίδομα με τα κριτήρια που καθόρισε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει καταργηθεί για την πλειοψηφία των συνταξιούχων, «ακόμη και των χαμηλοσυνταξιούχων που έχουν συντάξεις κάτω από το όριο της φτώχειας και για 10η συνεχή χρονιά παρασυρόμενοι από ανακοινώσεις που γίνονται ότι θα παραχωρηθεί και φέτος το πασχαλινό επίδομα τρέχουν στις τράπεζες για να το παραλάβουν. Ωστόσο φεύγουν απογοητευμένοι αφού διαπιστώνουν ότι παρόλο ότι είναι χαμηλοσυνταξιούχοι δεν το δικαιούνται ενώ την ίδια στιγμή δεν βλέπουν κάποια αύξηση στα εισοδήματά τους».

Τέλος, η ΕΚΥΣΥ διαβεβαιώνει τους συνταξιούχους ότι θα συνεχίσει τον αγώνα «για την επανάκτηση και επαναφορά των δικαιωμάτων τους στο σημείο που ήταν πριν τις αποκοπές ώστε να εξασφαλίσουν αξιοπρεπή διαβίωση με στόχο να μην υπάρχουν φτωχοί συνταξιούχοι», ενώ προτεραιότητά της αυτή την περίοδο είναι «να καταργηθεί η μείωση-πέναλτι του 12% σε όσους αποφασίζουν να συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας τους».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top