ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Οι διάλογοι του Μάνου με φίλο του - «Καλά κάνεις και δεν είσαι με την άλλη»

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Οι διάλογοι του Μάνου με φίλο του - «Καλά κάνεις και δεν είσαι με την άλλη»

«Έχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Καλά κάνεις και δεν είσαι με την άλλη», τα λόγια του Μάνου Δασκαλάκη σε φίλο του ενώ είχε αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Άγνωστες συνομιλίες του Μάνου έφερε στο «φως» το Star. Ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου έλεγε ότι γνώριζε πολλά και ότι έχει μιλήσει σε κάποιον, προτού ακόμα πάει στην ανακριτρία.
Δύο μήνες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας και λίγο προτού συλληφθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, το ζευγάρι εμφανιζόταν ενωμένο. Ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, ο Μάνος αντάλλασε μηνύματα με φίλους.

«Αν υπήρχε μια περίπτωση να έχει κάνει κάτι σε ένα παιδί, θα την είχα σκοτώσει εγώ, με τα ίδια μου τα χέρια. Πάνω στις ψυχές των τριών παιδιών μου, πλούτισαν όλα τα κανάλια και ακόμη και οι πιο μικρές εφημερίδες και δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση, ούτε ασφυκτικός θάνατος, ούτε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια. Μην παραπλανιέσαι. Αυτή τη στιγμή, μια μάνα που έχει χάσει τρία παιδιά, χτυπιέται από παντού. Έλα λίγο στη θέση της», έγραφε σε μήνυμά του ο Μάνος Δασκαλάκης στις 22 Μαρτίου.

Την ακριβώς επόμενη ημέρα, στις 23 Μαρτίου, ο Μάνος Δασκαλάκης έλεγε μέσω μηνυμάτων με φίλο του:

Φίλος: Εσένα σε πιστεύω ότι δεν έχεις πειράξει τρίχα από τα παιδιά, αλλά για τη Ρούλα όχι...

Μάνος: Άκουσέ με που σου λέω πέντε πράγματα παραπάνω...

Φίλος: Μακάρι να τελειώσει γρήγορα αυτό το πράγμα, πραγματικά. Και να αφήσουν αυτές τις ψυχούλες να ηρεμήσουν, γιατί κάθε μέρα τα μελετάνε.

Μάνος: Μην το λες σε εμένα αυτό φίλε. Έχω αγανακτήσει... Και το κυριότερο είναι ότι δεν ακούγεται μισή αλήθεια. Και φτιάχνουν μαρτυρίες δικές τους και τα κάνουν όπως να' ναι…

Δυο μόλις 24ωρα μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου και την αποκάλυψη για την κεταμίνη, ο Μάνος Δασκαλάκης δεν φαίνεται να πέφτει από τα σύννεφα. Αντιθέτως, αφήνει να εννοηθεί ότι ξέρει πολλά περισσότερα. Πέντε ημέρες προτού περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας, μάλιστα, προεξοφλούσε εξελίξεις.

Φίλος: Αδελφέ, αν είσαι αθώος τράβα και εγώ μαζί σου.

Μάνος: Ηρέμησε, παρακολούθα και θα δεις... Δεν έχω να φοβηθώ κάτι... Κάνε λίγο υπομονή... Δεν υπάρχει ένας από όσους με ξέρουν να πουν κάτι εναντίον μου. Σταμάτα εδώ και θα δεις... Μην μιλήσεις σε κανέναν, μέχρι να με ακούσεις...

Φίλος: Μαζί σου είμαι. Με την άλλη όχι όμως...

Μάνος: Έχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου… Καλά κάνεις και δεν είσαι με την άλλη...

Φίλος: Πες μου μόνο ότι δεν είσαι μπλεγμένος. Μόνο αυτό σε παρακαλώ...

Μάνος: Ούτε στο μισό τις εκατό. Καλό βράδυ φίλε και συγγνώμη...

Φίλος: Γιατί συγγνώμη;

Μάνος: Συγγνώμη που σου είπα να μην βιάζεσαι να κρίνεις.

Φίλος: Ξέρεις πράγματα; Αν ναι, στείλτα ανώνυμα κάπου.

Μάνος: Έχω μιλήσει…

Από τις συνομιλίες αυτές, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Οι απαντήσεις θα ρίξουν «φως» στο θρίλερ της Πάτρας.

Εξετάζεται η εκταφή της σπιτονοικοκυράς

Συνεχίζεται η προκαταρκτική εξέταση για τον θάνατο της 69χρονης σπιτονοικοκυράς του Μάνου και της Ρούλας, ενώ αξιωματικοί της Ασφάλειας Πατρών εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο εκταφής της σπιτονοικοκυράς σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να επιβεβαιώσουν ότι ο θάνατος της 69χρονης οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει διάστημα 19 μηνών από τον θάνατο της Ευγενίας Κούτρα- Θεοδωροπούλου, οι αρχές ίσως βρουν σημαντικά στοιχεία, από μια ενδεχόμενη εκταφή, που θα λύσουν το μυστήριο.

Ελπίζουν, ειδικότερα, ότι θα βοηθηθούν από τρίχες της κεφαλής της και από χόνδρους που ενώνουν τα οστά, για να διακριβωθεί αν ο θάνατος της 69χρονης οφείλεται πράγματι σε προχωρημένη σηψαιμία ή σε κάτι άλλο.

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία έρχονται στο προσκήνιο και φανερώνουν ότι ο Μάνος Δασκαλάκης, διαχειριζόμενος τα οικονομικά της σπιτονοικοκυράς, αμελούσε να πληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Ο δικηγόρος συγγενών της εκλιπούσας Ανδρέας Θεοδωρόπουλος αποκαλύπτει ότι «απ’ όταν απέκτησε ο Δασκαλάκης το πληρεξούσιο το 2017, ουδέποτε κατέβαλε δόσεις στην τράπεζα ενός στεγαστικού δανείου σπιτονοικοκυράς». Αντίθετα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η ηλικιωμένη στο προγενέστερο διάστημα ήταν συνεπής στη δανειακή της υποχρέωση, αφού προέκυπτε αυτή η δυνατότητα από το γεγονός ότι λάμβανε δύο συντάξεις 1.500 € μηνιαίως.

«Η άτυχη γυναίκα έφυγε από τη ζωή νωρίτερα από την ώρα της γιατί εκείνοι που την φρόντιζαν την παραμελούσαν», είναι μια από τις επισημάνσεις του κ. Θεοδωρόπουλου, που «κουμπώνει» με καταθέσεις οι οποίες έχουν ήδη γίνει στο πλαίσιο της προκαταρτικής εξέτασης.

Παράλληλα, μία ακόμη μάρτυρας, περίοικος της σπιτονοικοκυράς και της οικογένειας Δασκαλάκη- που όμως φοβάται να καταθέσει- κρίνεται σκόπιμο να ξεπεράσει τις φοβίες της, γιατί τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή τη – με βάση όσα έχει πει στον περίγυρό της- χαρακτηρίζονται «καταλυτικού χαρακτήρα» ώστε να φωτισθούν κρίσιμες πτυχές της υπόθεσης.

Λίγο προτού η 69χρονη μεταφερθεί, με ασθενοφόρο, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών αναφέρεται ότι παραδόθηκαν στα χέρια της Ρούλας Πισπιρίγκου η ατζέντα, το κινητό τηλέφωνο κι ένας φάκελος με χρήματα της Ευγενίας – Κούτρα Θεοδωροπούλου.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, βρίσκεται σε ύφεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top