ΔΙΕΘΝΗ

Απανθρωπιά στο απόγειό της: Αδίστακτος κλέβει την κιθάρα από άστεγο ενώ κοιμάται - Φωτογραφίες

Απανθρωπιά στο απόγειό της: Αδίστακτος κλέβει την κιθάρα από άστεγο ενώ κοιμάται - Φωτογραφίες

Όλη η κοινωνία στο Worcestershire της Βρετανίας είναι εξοργισμένη και ήδη οι προσφορές για κιθάρες στον Φίλιπ είναι πάρα πολλές.

Πολλά πράγματα πλέον δεν μας προκαλούν καμία εντύπωση, σε αυτόν τον κόσμο η απανθρωπιά άλλωστε περισσεύει, αλλά σε κάποια λες «ώπα, όχι και αυτό».

Όπως σε αυτόν τον αδίστακτο, που τον κατέγραψε κάμερα ασφαλείας να κλέβει κιθάρα από έναν άστεγο άντρα την ώρα που κοιμόταν. Ο 47χρονος Φίλιπ, κοιμόταν έξω από ένα κατάστημα με αρώματα στο Malvern Link του Worcestershire της Βρετανίας, όταν ο άγνωστος άντρας, είδε την κιθάρα που είχε αφήσει στην άκρη και δίχως ίχνος ντροπής, συναισθήματος και ηθικής την άρπαξε και έφυγε σαν «κύριος».

Για κακή του τύχη όμως, τον έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας από τα καταστήματα.

«Έχω περάσει μια δύσκολη κατάσταση και αυτό με κάνει να νιώθω ακόμη χειρότερα. Προσπαθώ να μην αφήνω τα πράγματα να με επηρεάζουν πολύ» ανέφερε ο Φίλιπ για να συμπληρώσει: «Έχω γίνει αρκετά γνωστός παίζοντας (κιθάρα) στην περιοχή, οπότε δεν περίμενα ότι κάποιος θα έκανε κάτι τέτοιο».

Συνέχισε λέγοντας: «Ήταν μια κιθάρα Yamaha, μεσαίας κατηγορίας και ήταν το μόνο που είχα... Δεν μπορώ να πάω πουθενά χωρίς κιθάρα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι έκαναν κάτι τέτοιο. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος ήθελε να αρπάξει την κιθάρα ενός άστεγου».

Το βίντεο της κλοπής που κυκλοφόρησε από τις κάμερες ασφαλείας έχει εξοργίσει τους κατοίκους της περιοχής και μάλιστα πολλοί έχουν ήδη προσφερθεί να δώσουν τις κιθάρες τους στον άστεγο Φίλιπ ή να του αγοράσουν μία καινούρια.

Για παράδειγμα, ο Will Chammings έγραψε: «Έχω μια ηλεκτρική κιθάρα και έναν ενισχυτή που μπορεί να τον θέλει. Ελπίζω να βρείτε ποιος το έκανε» έγραψε ενώ η Emily Lewis με τη σειρά της ρώτησε: «Έχει κανείς τα στοιχεία επικοινωνίας για τον άστεγο; Θα χαρώ να του αγόραζα μια ακουστική κιθάρα».

Ο Φίλιπ, με καταγωγή από το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, ευχαρίστησε τον κόσμο για την υποστήριξή του και τις προσφορές του για αντικατάσταση της κλεμμένης κιθάρας του, ωστόσο φρόντισε να βάλει στοπ σε όλες αυτές τις προσφορές λέγοντας: «Χρειάζομαι μία μόνο κιθάρα. Δεν θέλω να αρχίσω να μαζεύω κιθάρες. Οι προσφορές είναι τόσες πολλές, για ηλεκτρικές και ακουστικές, ωστόσο πραγματικά χρειάζομαι μόνο μία και όχι όλες αυτές».

Ο Φίλιπ επεσήμανε μάλιστα: «Ελπίζω ότι τουλάχιστον, όλο αυτό, θα ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τα δεινά των αστέγων. Κανείς δεν πρέπει να είναι άστεγος σε μια πλούσια χώρα όπως το Ηνωμένο Βασίλειο».

Πηγή: gazetta.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top