ΠτΔ: «Επιτακτική η εκστρατεία για παγκόσμια αναγνώριση της αρμένικης γενοκτονίας»

ΠτΔ: «Επιτακτική η εκστρατεία για παγκόσμια αναγνώριση της αρμένικης γενοκτονίας»

Είναι πιο επιτακτική από ποτέ η εκστρατεία για παγκόσμια αναγνώριση της αρμένικης γενοκτονίας, λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

«Μαζί με τους αδερφούς Αρμενίους συνεχίζουμε τον αγώνα. Η μνήμη της φρικτής γενοκτονίας πρέπει να παραμείνει ζωντανή. Η κραυγή ‘ποτέ ξανά’, είναι σήμερα επίκαιρη περισσότερο από ποτέ» γράφει ο Πρόεδρος, σε μήνυμά του στο twitter για την 24η Απριλίου, Ημέρα Μνήμης της Αρμενικής Γενοκτονίας. 

«Είναι πιο επιτακτική από ποτέ η εκστρατεία για παγκόσμια αναγνώριση της Αρμένικης γενοκτονίας» σημειώνει καταληκτικά.

Τη δέσμευση της Λευκωσίας να προωθήσει την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας επιβεβαιώνει και το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Υποκλινόμαστε στη μνήμη των θυμάτων της αρμενικής Γενοκτονίας» αναφέρεται σε μήνυμα στον λογαριασμό του Υπουργείου στο twitter.

Προστίθεται ότι «η Κύπρος  επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να προωθήσει την αναγνώριση της αλήθειας, την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και την πρόληψη νέων γενοκτονιών και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE