ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στήριξη στους καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου Λάρνακας

Στήριξη στους καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου Λάρνακας

Στήριξη στους καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου Λάρνακας

Πρόγραμμα στήριξης των καταστηματαρχών του ιστορικού εμπορικού κέντρου της Λάρνακας βρίσκεται στα σκαριά, με τη συνδρομή και της Τράπεζας Κύπρου, προκειμένου να βοηθηθούν ουσιαστικά οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης μετά τα επανωτά κτυπήματα που έχουν δεχθεί εξαιτίας της πανδημίας, της οικονομικής κρίσης και της λειτουργίας του Metropolis Mall. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, αύριο Τετάρτη (27/4), στις 11π.μ., η Τράπεζα Κύπρου, ο Δήμος Λάρνακας και ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών του Εμπορικού Κέντρου Λάρνακας θα παραχωρήσουν κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη, κατά την οποία θα εξαγγείλουν το πρόγραμμα υποστήριξης των καταστηματαρχών για το 2022. Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία του Δημάρχου Λάρνακας, του Περιφερειακού Διευθυντή της Τράπεζας Κύπρου Λάρνακας – Αμμοχώστου καθώς και του προέδρου και των μελών του Συνδέσμου Καταστηματαρχών του Εμπορικού Κέντρου.

Κατά τη διάρκειά της θ’ αναλυθεί η πορεία της αγοραστικής κίνησης στο εμπορικό κέντρο τα τελευταία χρόνια, θ’ ακουστούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι καταστηματάρχες και θα τεθούν επί τάπητος τα αιτήματα των καταστηματαρχών σε σχέση με τα έργα και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να γίνουν στο κέντρο, ούτως ώστε να καταστεί πιο ελκυστικό στο αγοραστικό κοινό. Η δημοσιογραφική διάσκεψη θα γίνει στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας (πρώην κοινοτικό κέντρο).

Πτωτική πορεία

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η εμπορική κίνηση στο κέντρο της Λάρνακας παρουσιάζει μία συνεχής πτωτική πορεία. Μικρομεσαίες επιχειρήσεις δυσκολεύονται να επιβιώσουν, ενώ τα «ενοίκια» τσακίζουν, κυριολεκτικά, τους επιχειρηματίες. Την ίδια ώρα, γνωστές φίρμες έβαλαν λουκέτο στα καταστήματα που διατηρούσαν στο εμπορικό κέντρο και μετακόμισαν στο Metropolis Mall, προκαλώντας τεράστιο πλήγμα στην

αγοραστική κίνηση του κέντρου. Τα σοβαρά προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται με την έναρξη της πανδημίας, αφού λόγω των lockdown και των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν την τελευταία διετία ο τζίρος των καταστημάτων περιορίστηκε δραστικά, ενώ αρκετές επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να μειώσουν το υπαλληλικό τους προσωπικό, μ’ επακόλουθο ν’ αυξηθεί η ανεργία.

Τα αιτήματα

Ανάμεσα στα αιτήματα των καταστηματαρχών του εμπορικού κέντρου, τα οποία ήδη έχουν τεθεί ενώπιον του Δήμου Λάρνακας, είναι η σκίαση των εμπορικών δρόμων, κάτι που παρατηρείται σε εμπορικούς δρόμους άλλων πόλεων, η επέκταση του έργου που αφορά τις πεζοδρομοποιήσεις δρόμων και βελτίωσης πεζοδρομίων και η δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης, αφού η έλλειψη πάρκινγκ αποτελούσε διαχρονικά έναν ανασταλτικό παράγοντα για τον κόσμο ώστε να επισκεφθεί το εμπορικό κέντρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top