ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη φάση στην Ουκρανία, τεθωρακισμένα στέλνει η Γερμανία

Η Μόσχα αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη φάση στην Ουκρανία, τεθωρακισμένα στέλνει η Γερμανία

Ο υποστηριζόμενος από τη Ρωσία αυτονομιστής ηγέτης της αποσχισθείσας περιοχής του Ντονέτσκ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα αναμένεται να εξαπολύσει την επόμενη φάση της στρατιωτικής της εκστρατείας στην Ουκρανία αφού φθάσει στα σύνορα της περιοχής, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο Ντένις Πουσίλιν, ηγέτης της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, έκανε τα σχόλια αυτά σε ρωσική εκπομπή που μεταδόθηκε διαδικτυακά.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία έπληξε πάνω από 90 στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 500 Ουκρανούς στρατιώτες και καταστρέφοντας δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Η Ρωσία ανακοίνωσε επίσης ότι έπληξε δύο εγκαταστάσεις με πυρομαχικά στην περιοχή του Χαρκόβου, στην ανατολική Ουκρανία.

Η Γερμανία θα εγκρίνει την παράδοση τεθωρακισμένων στο Κίεβο

Η Γερμανία θα εγκρίνει την παράδοση στην Ουκρανία αυτοκινούμενων αντιαεροπορικών συστημάτων “Gepard”, δήλωσε σήμερα Βουλευτής του κυβερνώντος συνασπισμού. Ο Γιοχάνες Φόγκελ, των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung ότι η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ πρόκειται να κάνει αυτή την ανακοίνωση στη σημερινή συνάντησή της με συμμαχικές χώρες στην αμερικανική αεροπορική βάση Ράμσταϊν στη Γερμανία.

Βάσει του σχεδίου η βιομηχανία όπλων Krauss- Maffei Wefgmann θα λάβει άδεια να στείλει τα τεθωρακισμένα, τα οποία θα κατασκευάσει από τανκς και ανταλλακτικά που έχει στην κατοχή του ο γερμανικός στρατός, κάνοντας τροποποιήσεις όπου χρειάζεται. Περίπου 40 χώρες θα συμμετάσχουν σήμερα, έπειτα από πρόσκληση των ΗΠΑ, σε συνάντηση στη βάση Ράμσταϊν με στόχο την ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας.

«Γυρίσαμε 40 χρόνια πίσω» λέει ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Ηχώ της Μόσχας

«Γυρίσαμε 40 χρόνια πίσω»: ο Αλεξέι Βενεντίκτοφ, διευθυντής του εμβληματικού ραδιοφωνικού σταθμού Ηχώ της Μόσχας, που έκλεισε εξαιτίας της αντίθεσής του προς την ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας, λέει ότι ξεκινάει και πάλι από το μηδέν, αλλά είναι αποφασισμένος να παραμείνει στην Ρωσία. Από τις πρώτες ώρες της ρωσικής επίθεσης στις 24 Φεβρουαρίου, η Ηχώ της Μόσχας πληροφόρησε τα έξι εκατομμύρια των ακροατών της ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν διέπραξε «ένα πολιτικό σφάλμα». Λίγες ημέρες αργότερα, μετέδωσε ζωντανά συνέντευξη της αμερικανίδας Υφυπουργού Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ. Υψηλά ιστάμενη πηγή του διεμήνυσε τότε ότι είχε μόλις βάλει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του ραδιοφωνικού σταθμού, λέει ο Αλεξέι Βενεντίκτοφ, σε ένα μικρό εστιατόριο στο κέντρο της Μόσχας.

Η Ηχώ της Μόσχας, όπου αυτός ο καθηγητής Ιστορίας εργαζόταν από την ίδρυσή της τον Αύγουστο 1990, στην δίνη των τελευταίων μηνών ζωής της Σοβιετικής Ένωσης, βγήκε από τις συχνότητες από την 1η Μαρτίου. Το διοικητικό συμβούλιο του σταθμού, ντε φάκτο υπό τον έλεγχο του κρατικού κολοσσού του φυσικού αερίου Gazprom, διαλύθηκε. Η ραδιοφωνική συχνότητα του σταθμού δόθηκε στο κρατικό Sputnik.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top