Σχεδόν 5,3 εκατομμύρια οι Ουκρανοί πρόσφυγες, αναμένεται αύξηση μέχρι τέλος του έτους

Σχεδόν 5,3 εκατομμύρια οι Ουκρανοί πρόσφυγες, αναμένεται αύξηση μέχρι τέλος του έτους

Σχεδόν 5,3 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Προειδοποίησε ακόμη ότι αναμένεται να ακολουθήσουν άλλα 3 εκατομμύρια πρόσφυγες μέχρι το τέλος του έτους.

Παράλληλα, πολλοί Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν επιστρέψει στη χώρα τους. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες είπε ότι μεταξύ 28 Φεβρουαρίου και 25 Απριλίου, οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες είχαν καταγράψει 1.185.500 Ουκρανούς που επέστρεψαν στη χώρα.

Η Ύπατη Αρμοστεία τόνισε ωστόσο ότι "αυτός ο αριθμός αντικατοπτρίζει διασυνοριακές μετακινήσεις, οι οποίες μπορεί να είναι εκκρεμείς και δεν υποδηλώνουν απαραίτητα επιστροφές, καθώς η κατάσταση σε ολόκληρη την Ουκρανία παραμένει εξαιρετικά ασταθής και απρόβλεπτη".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE