«Έχουμε καταστραφεί και κανείς δεν ενδιαφέρεται» - Τρωκτικά και πουλιά καταστρέφουν καλλιέργειες στην Πάφο -

«Έχουμε καταστραφεί και κανείς δεν ενδιαφέρεται» - Τρωκτικά και πουλιά καταστρέφουν καλλιέργειες στην Πάφο -

Δέκτης πολλών παραπόνων από γεωργούς έχει γίνει ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης, αναφέροντας ότι η αύξηση της ποντίκας, κορακοειδών, φασσών στην Πάφο έχει δημιουργήσει τεράστιες καταστροφές στις καλλιέργειες.

Παραγωγοί φθαρτών σε Τρεμιθούσα, Έμπα διαμαρτύρονται ότι τα πουλιά (Κοράκια, Φάσσες) καταστρέφουν τις φυτείες τους και κανένα μέτρο προστασίας από το κράτος δεν έχουν. Φυτεύουμε τα φθαρτά μας και μόλις βλαστήσουν τα πουλιά τα τρώνε. Έχουμε καταστραφεί και κανείς δεν ενδιαφέρεται για εμάς βροντοφωνάζουν απελπισμένοι.

Επίσης καλλιεργητές εσπεριδοειδών σε Μεσόγη μου ανέφεραν ότι τα δέντρα τους καταστράφηκαν λόγω του ότι οι ποντίκες έξισαν τους κορμούς των δέντρων τούς.

Να καλέσω δημόσια το Υπουργείο γεωργίας αγροτικής ανάπτυξης και περιβάλλοντος να αναλάβει δράση με τα αρμόδια τμήματα του και να κάνει εκστρατεία καταπολέμησης της ποντίκας και να κάνουν εκστρατείες με την υπηρεσία θύρας για μείωση τουλάχιστο των κορακοειδών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Μια γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό αρχίζει αύριο με την κάθοδο στην Κύπρο του ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του και σε μια προσπάθεια να φύγει με παραδοτέα που θα αφορούν την επανάληψη των συνομιλιών μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά το 2017. 

BEST OF TOTHEMAONLINE