ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Τσάκωσαν» Κύπριο επιχειρηματία στη Βουλγαρία - Εκκρεμμούσε εναντίον του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

«Τσάκωσαν» Κύπριο επιχειρηματία στη Βουλγαρία - Εκκρεμμούσε εναντίον του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Κύπριος που απασχόλησε τις Αρχές στο παρελθόν και εκκρεμμούσε εναντίον του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης συνελήφθη περί τα μέσα Απριλίου στη Βουλγαρία.

Πρόκειται για τον Τάσο Σιμιλλίδη, 49 χρονών από τη Λεμεσό ο οποίος καταζητείται από την Αστυνομία για τέσσερις υποθέσεις.

O Σιμμιλίδης είχε συλληφθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής 8ης Ιουνίου 2018 στη Λεμεσό μετά από αιφνιδιαστική έρευνα της Αστυνομίας στο σπίτι του. Στην κατοχή του είχαν εντοπιστεί περίπου 32.000 ευρώ, ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια και ασύρματος.

Ο 49χρονος δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στη Βουλγαρία. Οι βουλγαρικές Αρχές εκτέλεσαν στις 14 Απριλίου το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του που εξέδωσαν οι κυπριακές Αρχές για τέσσερις υποθέσεις που αφορούν φυγοδικία, απόπειρα καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2011 και 2021.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, ο Σιμιλλίδης παρουσιάστηκε ενώπιον Δικαστηρίου στη Βουλγαρία όπου η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, ενώ παραμένει μια εκκρεμότητα με τη μετάφραση στα βουλγαρικά κάποιων εγγράφων που τον αφορούν. Στο Δικαστήριο αναφέρθηκε επίσης ότι ο Τάσος Σιμιλλίδης, κατηγορείται για διάφορα ποινικά αδικήματα και στη Βουλγαρία. Όπως αναφέρθηκε στο βουλγαρικό δικαστήριο, το ευρωπαϊκό ένταλμα έχει εκδοθεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Ο Τάσος Σιμιλλίδης, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου κατά τη διαδικασία έκδοσής του, ότι εκείνο που ζητά είναι όπως μεταφερθεί στην Κύπρο το συντομότερο δυνατό. Κατά τη δικαστική διαδικασία ο ίδιος ζήτησε μέσω των δικηγόρων του να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τις 5 Μαΐου, ώστε να διευθετήσει εκκρεμούσες επιχειρηματικές του υποχρεώσεις στη Βουλγαρία, αλλά και να φροντίσει τα δέοντα για τα τέσσερα παιδιά του πριν εκδοθεί στην Κύπρο. Ζήτησε ως εναλλακτική λύση τον κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιόλι. Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την τελική απόφαση και την ενδεχόμενη έκδοσή του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top