ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλά τα νέα από την Πόλη Χρυσοχούς - Στο 60% η επισκεψιμότητα των κέντρων αναψυχής

Καλά τα νέα από την Πόλη Χρυσοχούς - Στο 60% η επισκεψιμότητα των κέντρων αναψυχής

Στο 60% κυμάνθηκε η επισκεψιμότητα στα κέντρα αναψυχής στο διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον Ντίνο Παρασκευά εκ των εκπροσώπων του ΣΙΚΑΠ, προσθέτοντας πως στην Πόλη Χρυσοχούς λειτουργούν εξήντα κέντρα αναψυχής, όπως ταβέρνες, μπαρ, καφεστιατόρια και λοιπά.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παρασκευά ανέφερε πως τόσο το Πάσχα των Καθολικών αλλά και το Ορθόδοξο Πάσχα καταγράφηκε ικανοποιητική κίνηση στο διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς, εκφράζοντας ωστόσο την δυσαρέσκεια του για τον περιορισμένο αριθμό κλινών στην περιοχή του. Κινείται κόσμος, όχι ωστόσο όσο είχαν προ της περιόδου της πανδημίας, ανέφερε. Επεσήμανε επίσης πως πέρσι το Πάσχα η κατάσταση ήταν σαφώς χειρότερη.

Ακολούθως αναφέρθηκε και στο κενό που δημιούργησαν οι ρωσόφωνοι λόγω και του πολέμου, προσθέτοντας ωστόσο πως ικανοποιητική είναι η προσέλευση Βρετανών και Γερμανών επισκεπτών.

Εξάλλου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Κώστας Κωνσταντίνου, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Πόλη Χρυσοχούς για 42 χρόνια ανέφερε πως μετά από τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω της πανδημίας άρχισε σιγά – σιγά να επανέρχεται ο τουρισμός. Οι επισκέπτες, είπε, προέρχονται ως επί το πλείστον από την Βρετανία, αλλά και από την Γερμανία, την Πολωνία, το Βέλγιο την Εσθονία και την Ολλανδία. Πρόκειται, πρόσθεσε, για πολύ καλούς τουρίστες οι οποίοι αναπληρώνουν το κενό που προκλήθηκε από τους Ρώσους, αν και η επαρχία Πάφου δεν είχε πολλούς τουρίστες από την Ρωσία. Ο κ. Κωνσταντίνου σημείωσε πως από τον Μάϊο μέχρι και τον Νοέμβριο αναμένεται ικανοποιητική επισκεψιμότητα ενώ η φετινή σαιζόν προβλέπεται πιο καλή από πέρσι για την Πόλη Χρυσοχούς αλλά και την επαρχία Πάφου ευρύτερα.

Σε σχέση με την εξεύρεση προσωπικού ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε πως δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό με αποτέλεσμα τόσο οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής όσο και οι ξενοδόχοι να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η εκπαίδευση τους συνέχισε, αποτελεί μια χρονοβόρα διαδικασία. Η φιλοξενία, είπε ο κ. Κωνσταντίνου, αποτελεί μεγάλη υπόθεση, σημειώνοντας πως πολλές φορές λόγω μη καταρτισμένου προσωπικού οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής χάνουν κόσμο.

Από την πλευρά της, η Μάρω Κωνσταντίνου εξέφρασε την ικανοποίηση της για την φετινή επισκεψιμότητα. Η ίδια διατηρεί οικογενειακή επιχείρηση στην καρδιά της τουριστικής περιοχής της Πόλης Χρυσοχούς, και σημείωσε πως η πελατεία της είναι επαναλαμβανόμενη.

Οι εστιάτορες της Πόλης Χρυσοχούς ευελπιστούν σε καλύτερες μέρες για το καλό της περιοχής τους, αλλά και της Κύπρου ευρύτερα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top