Παράνομη η απειλή της Μόσχας κατά Βρετανών διπλωματών στο Κίεβο, δήλωσε ο Αν. Πρωθυπουργός Ράαμπ

Παράνομη η απειλή της Μόσχας κατά Βρετανών διπλωματών στο Κίεβο, δήλωσε ο Αν. Πρωθυπουργός Ράαμπ

Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Δικαιοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου Ντόμινικ Ράαμπ υπερασπίστηκε τον Υφυπουργό Άμυνας Τζέιμς Χίπι, ο οποίος την Τρίτη προκάλεσε την αντίδραση της Μόσχας, λέγοντας πως η χρήση δυτικών όπλων από τους Ουκρανούς για να πλήξουν γραμμές ανεφοδιασμού του εισβολέα επί ρωσικού εδάφους είναι «θεμιτή».

Η Ρωσία αντέδρασε με δήλωση, η οποία στην ουσία προειδοποιούσε με επιθέσεις κατά της βρετανικής διπλωματικής αποστολής, που όπως έχει προαναγγείλει ο Μπόρις Τζόνσον επιστρέφει εντός των ημερών στο Κίεβο.

Μιλώντας στο Sky News το πρωί, ο κ. Ράαμπ είπε ότι «η ρωσική δήλωση είναι παράνομη και αυτό που κάνουμε εμείς είναι νόμιμο. Το διεθνές δίκαιο είναι πολύ σαφές επ’ αυτού».

Ο Βρετανός αξιωματούχος ανέφερε περαιτέρω ότι, «δικαιούμαστε, όλα τα κράτη δικαιούνται, να παρέχουν στρατιωτική υποστήριξη σε κάθε κράτος που ασκεί το δικαίωμα της νόμιμης άμυνας έναντι μιας επιθετικής εισβολής. Και ειλικρινά, αν η Ρωσία αρχίσει να απειλεί άλλες χώρες, τότε μόνο προσθέτει περαιτέρω στην υπόσταση του παρία που έχει και μόνο θα αυξήσει την αλληλεγγύη και τη συναίνεση της διεθνούς κοινότητας ότι θα πρέπει να σταματηθεί».

Κριτική κατά της Μόσχας άσκησε και εκ μέρους των Εργατικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο σκιώδης Υπουργός Δικαιοσύνης Στιβ Ριντ που είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ρωσική ηγεσία προβαίνει σε προσπάθεια εκφοβισμού.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είπε ο κ. Ριντ, το κάνει διότι απέτυχε στην αρχική επιδίωξη προέλασης στην Ουκρανία και ανατροπής της κυβέρνησης του Κιέβου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE