ΔΙΕΘΝΗ

Πέταξαν ντομάτες στον Μακρόν στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη νίκη στις γαλλικές προεδρικές εκλογές - Δείτε βίντεο

Πέταξαν ντομάτες στον Μακρόν στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη νίκη στις γαλλικές προεδρικές εκλογές - Δείτε βίντεο

Με τα ντοματίνια "υποδέχτηκαν” τον επανεκλεγέντα Εμανουέλ Μακρόν σε μια λαϊκή αγορά στο Παρίσι, κατά την πρώτη δημόσια εμφάνισή του έπειτα από την επικράτησή του στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

Ο Εμανουέλ Μακρόν περιόδευε σε λαϊκή αγορά στα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της Γαλλίας, όταν ξαφνικά κάποιος από τους συγκεντρωμένους ξεκίνησε να του ρίχνει ντομαντίνια.

Η αντίδραση των αντρών της ασφάλειας του Γάλλου προέδρου ήταν άμεση κι αστραπιαία σχημάτισαν κλοιό γύρω από τον Εμανουέλ Μακρόν, για να τον προστατεύσουν.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος ακούστηκε να λέει ότι "Δεν είναι πράγματα αυτά”, έστω κι αν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες όσων ήταν παρών στο επεισόδιο, κανένα από τα ντοματάκια δεν βρήκε τον Εμανουέλ Μακρόν.

Ο δράστης της επίθεσης στον Γάλλο πρόεδρο φέρεται να συνελήφθη.

Στη συνέχεια, ωστόσο, τα πνεύματα των συγκεντρωμένων ηρέμησαν, ειδικά αφού είδαν τον Γάλλο πρόεδρο να συνεχίζει την περιοδεία του χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του από την επίθεση.

Μάλιστα, ο Γάλλος πρόεδρος βρήκε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής.

"Οι πολίτες κρατούν αποστάσεις από την πολιτική επειδή πιστεύουν ότι οι εξελίξεις δεν προχωρούν αρκετά γρήγορα. Αισθάνονται παρατημένοι. Έρχομαι σε αυτή την περιοχή για να στείλω ένα συμβολικό μήνυμα για τις πρώτες ώρες της δεύτερης θητείας μου. Το ότι βρίσκομαι εδώ σημαίνει ότι θέλω να είμαι παρών σε όλη την διάρκεια της πενταετίας. Θέλω να παρέχω ό,τι χρειάζεται για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να εκμηδενίσουμε αυτή την απόσταση” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, επιλέγοντας να φανεί ενωτικός, δεδομένων και τον επικείμενων βουλευτικών εκλογών.

Στόχος του Εμανουέλ Μακρόν είναι να εμφανιστεί ότι θέλει να προσεγγίσει περισσότερο τους Γάλλους ψηφοφόρους, μιας και μια από τις πιο δριμείες κριτικές εναντίον του ήταν πως είναι ένας "απόμακρος πρόεδρος” που δεν αφουγκράζεται τα προβλήματα και τα άγχη των Γάλλων.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top