Σιζόπουλος - Προεδρικές: Πρώτα συνάντηση με ΔΗΚΟ και μετά… Ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτόνομης καθόδου στις εκλογές

Σιζόπουλος - Προεδρικές: Πρώτα συνάντηση με ΔΗΚΟ και μετά… Ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτόνομης καθόδου στις εκλογές

Σύντομα αναμένεται νέα συνάντηση μεταξύ Προέδρου ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου και Προέδρου ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου με θέμα συζήτησης τις προεδρικές εκλογές του 2023.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» ξεκαθάρισε πως πως κύρια προτεραιότητα είναι να διαφανεί αν δημιουργούνται συνθήκες συμπόρευσης με το ΔΗΚΟ σε πρώτο χρόνο και ακολούθως με άλλα κόμματα και οργανώσεις για υποστήριξη κοινού υποψηφίου.

«Οι προϋποθέσεις είναι ότι ο διάλογος συνεργασίας θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή, δεν αποκλείονται οι πολιτικοί αρχηγοί και να καταγραφούν συγκλίσεις και αποκλίσεις για να αποφασίσουν τα συλλογικά όργανα του κόμματος ορθολογικά», εξήγησε ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά «Είναι προφανές ότι με το ΔΗΚΟ έχουμε τη μεγαλύτερη συγγένεια».

Δεν υπάρχει κλεισμένο ραντεβού με κάποιον άλλο δήλωσε ο Μαρίνος Σιζόπουλος καθώς θέλουν πρώτα να μιλήσουν με ΔΗΚΟ και να διερευνήσουν προθέσεις.

Ερωτηθείς για συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ξεκαθάρισε πως όλες οι συναντήσεις θα γίνουν ανοικτά και ο ίδιος τουλάχιστον έχει αποφύγει παρασκηνιακές συναντήσεις. «Στόχος είναι η προσπάθεια αυτή να ολοκληρωθεί τέλος Μαΐου με πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουνίου», ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος.

Πάντως, ο Μαρίνος Σιζόπουλος ξεκαθάρισε πως η αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές του ίδιου δεν έχει αποκλειστεί αλλά αυτή τη στιγμή θα είναι μία βεβιασμένη κίνηση. «Αν δεν καρποφορήσει η προσπάθεια αυτή τότε α εξεταστεί και το ζήτημα της αυτόνομης καθόδου», κατέληξε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE