ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δεν χτυπούν κάρτα όταν πηγαίνουν δουλειά…» - Δημόσιοι Υπάλληλοι εφαρμόζουν δικό τους ωράριο - Οι καταγγελίες στην ελεγκτική Υπηρεσία

«Δεν χτυπούν κάρτα όταν πηγαίνουν δουλειά…» - Δημόσιοι Υπάλληλοι εφαρμόζουν δικό τους ωράριο - Οι καταγγελίες στην ελεγκτική Υπηρεσία

Για την Κυπριακή ακαδημία Δημόσιας διοίκησης αλλά και τα ωράρια των δημόσιων υπαλλήλων μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα».

Η Κυπριακή ακαδημία Δημόσιας διοίκησης είναι το τμήμα του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο είναι αρμόδιο για προγράμματα εκπαίδευσης δημόσιων υπαλλήλων.

Ο κύριος Πετρίδης ανέφερε πως ως ελεγκτική υπηρεσία δέχθηκαν καταγγελία ότι δεν ασκείται επαρκής έλεγχος στην τήρηση του θεσμοθετημένου ωραρίου τόσο από το προσωπικό όσο και από τον προϊστάμενο στη δημόσια Υπηρεσία.

«Σε σχετική έρευνα που κάναμε ο προϊστάμενος μας ενημέρωσε ότι όλοι οι λειτουργοί αλλά και ο ίδιος χτυπούν την κάρτα τους κατά την προσέλευση τους στη δουλειά αλλά και όταν φεύγουν. Και αν κάποιος απουσιάσει για οποιοδήποτε λόγο γίνεται με προφορική άδεια από τον προϊστάμενο χωρίς να κτυπηθεί η κάρτα», είπε συγκεκριμένα.

«Αυτή η πρακτική είναι αντίθετη στις πρόνοιες των εγκυκλίων. Κάθε σοβαρή υπηρεσία που θέλει να είναι υπόδειγμα πρέπει να κτυπούν την κάρτα τους, να πηγαίνουν να κάνουν τη δουλειά τους και στη συνέχεια ερχόμενοι πίσω να ξανακτυπούν την κάρτα ώστε να ξέρει το σύστημα ακριβώς την ώρα που έχεις απουσιάσει», συμπλήρωσε.

Ωστόσο τόνισε πως έκαναν ένα δειγματοληπτικό έλεγχο, μετά από αυτή την καταγγελία, από τον οποίο διαφάνηκε ότι 23/8 με 3/9 το 2021 για 20 υπαλλήλους της ακαδημίας καταγράφηκαν 44 εργάσιμες μέρες ως μέρες ασθενείας, δηλαδή 22% του συνόλου.

«Σε κάποιες περιπτώσεις λειτουργών συμπεριλαμβανομένου και του προϊστάμενου δεν υπάρχει καταχώρησης της ώρας προσέλευσης μόνο της ώρας αποχώρησης», σημείωσε.

Επιπλέον, καταγγελία έγινε και για συγκεκριμένο λειτουργό της δημόσιας υπηρεσίας, ο οποίος απασχολείται ιδιωτικά σε χώρο αναψυχής χωρίς προηγούμενη εξασφάλιση από την Υπουργό εργασίας.

«Ο νόμος λέει ότι κάποιος δημόσιος υπάλληλος που θέλει να απασχολείται και σε δεύτερη εργασία θα πρέπει να πάρει άδεια από την Υπουργό Εργασίας», είπε ο κύριος Πετρίδης.

«Επικοινώνησε  ίδιος με την υπηρεσία μας και μας ενημέρωσε ότι δεν έλαβε σχετική άδεια διότι παρέχει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς. Ο συγκεκριμένος όμως λειτουργός τραγουδούσε παλαιότερα και σε άλλο χώρο αναψυχής, όπως ενημερωθήκαμε. Ενδεχομένως προκύπτουν κάποιες αμφιβολίες», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Καταλήγοντας επισήμανε ότι «Θα αναμέναμε τόσο από την ακαδημία όσο και από το τμήμα δημόσιας διοίκησης και προσωπικού να ήταν πολύ πιο συνεπείς και επαγγελματίες στον τρόπο που χειρίζονται αυτά που εντοπίσαμε εμείς»

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top