ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβρασμός στο εσωτερικό της νέας «κυβέρνησης» πριν την ψηφοφορία εμπιστοσύνης

Αναβρασμός στο εσωτερικό της νέας «κυβέρνησης» πριν την ψηφοφορία εμπιστοσύνης

Για κρίση στο εσωτερικό της νέας «κυβέρνησης» πριν την κρίσιμη συνεδρία της "βουλής" για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, η οποία είναι προγραμματισμένη για αύριο, κάνουν λόγο τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τα δυο μικρότερα κόμματα που μετέχουν στην «κυβέρνηση» να ζητούν από τον «πρωθυπουργό» Φαίζ Σουτζούογλου να αποδεχθεί ένας οδικό χάρτη, ο οποίος συμπεριλαμβάνει σειρά ρυθμίσεων που αφορούν τις πρώτες 100 ημέρες της «διακυβέρνησης».

Ο κ. Σουτζούογλου συζήτησε χθες το απόγευμα με τους αρχηγούς του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΚ), Φικρί Ατάογλου και του Κόμματος Αναγέννησης (ΚΑ), Ερχάν Αρίκλι, τους όρους που θέτουν τα μικρότερα κόμματα του «κυβερνητικού» συνασπισμού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο «υπουργείο τουρισμού». Μετά τη συνάντηση, ο κ. Σουτζούογλου δεν προέβη σε δηλώσεις. Οι κ. Ατάογλου και κ. Αρίκλι δήλωσαν ότι πριν την ψήφο εμπιστοσύνης θα γίνει υπογραφή ενός πρωτοκόλλου, το οποίο θα περιέχει τις αναγκαίες ρυθμίσεις των πρώτων 100 ημερών διακυβέρνησης.

«Πριν το Σάββατο θα υπογράψουμε το πρωτόκολλο και μετά θα συμμετάσχουμε στην ψηφοφορία», δήλωσε ο κ. Ατάογλου. Ο κ. Αρίκλι δήλωσε ότι οι κομματικοί αρχηγοί που μετέχουν στην «κυβέρνηση» Σουτζούογολου καταβάλλουν προσπάθειες για να ξεπεραστεί η συνεχιζόμενη κρίση.

Το απόγευμα της Πέμπτης, τ/κ ΜΜΕ μετέδωσαν την πληροφορία ότι επικρατεί ένταση και στο εσωτερικό του μεγαλύτερου κόμματος του «κυβερνητικού» συνασπισμού. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ορισμένα στελέχη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) φέρουν ενστάσεις για τη νέα «κυβέρνηση».

Σημειώνεται ότι μετά την τελευταία συνεδρίαση του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), ο γραμματέας του κόμματος, Ογουζχάν Χασίπογλου δήλωσε «υπάρχει αρμονία μεταξύ των (κυβερνητικών) εταίρων».

Δημοσιογραφικές πηγές που δεν επιθυμούν να κατονομαστούν τοποθετούν την Άγκυρα στο επίκεντρο των νέων εξελίξεων, με το σκεπτικό ότι η τουρκική πλευρά δυσχεραίνει το έργο του κ. Σουτζούογλου, με τον οποίο δεν συμφωνεί σε πολλά ζητήματα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top