ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξενοδοχεία κρατούν τις πόρτες τους κλειστές - Καθυστερούν ανακαινίσεις - Δεν βρίσκουν ούτε προσωπικό ούτε… τρόφιμα

Ξενοδοχεία κρατούν τις πόρτες τους κλειστές - Καθυστερούν ανακαινίσεις - Δεν βρίσκουν ούτε προσωπικό ούτε… τρόφιμα

Σημαντική η συνεισφορά των Κυπρίων στη βιωσιμότητα των ξενοδοχείων της επαρχίας Αμμοχώστου. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, Δώρο Τάκκα, τις δύο πρώτες εβδομάδες του Απριλίου η κίνηση ήταν λιγοστή. Την περίοδο του Πάσχα παρατηρήθηκε μία αύξηση που οφείλεται κυρίως σε Κύπριους.

«Υπάρχουν ξενοδοχεία που παραμένουν ακόμη κλειστά. Μόνο το 60-70% των καταλυμάτων στην επαρχία έχουν λειτουργήσει. Μάλιστα, κάποιοι ιδιοκτήτες σκέφτονται να μην ανοίξουν καθόλου», δήλωσε στο ThemaOnline ο Δώρος Τάκκας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο «λάκκος» που ονομάζεται ρωσική αγορά έχει αφήσει τεράστιο πλήγμα στην επαρχία Αμμοχώστου. «Δεν μπορεί να κλείσει η τρύπα, μόνο να μειωθεί με προσέλκυση νέων αγορών και σε λιγότερο βαθμό με το σχέδιο ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού», ανέφερε.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν θετικά μηνύματα από τις κρατήσεις τον Ιούνιο. «Υπάρχει ενδιαφέρον για την περίοδο του κατακλυσμού και τα σαββατοκύριακα μέσω του σχεδίου στήριξης εγχώριου τουρισμού που ξεκινά σύντομα», σημείωσε ο κ. Τάκκας.

Παραμένει η έλλειψη προσωπικού

Εξακολουθεί να είναι έντονο το φαινόμενο έλλειψης προσωπικού στα ξενοδοχεία, παρόλο που αρκετά παραμένουν κλειστά, επεσήμανε ο ο Πρόεδρος ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου.

«Έπεσε πρόταση κατά τις συζητήσεις με αρμόδιους φορείς να μπορούν οι ιδιοκτήτες να φέρουν ποσοστό εργαζομένων από τρίτες χώρες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη», δήλωσε ο κ. Τάκκας.
Εκθετική αύξηση στο κόστος λειτουργίας των ξενοδοχείων

Πέραν από την απώλεια της ρωσικής και ουκρανικής αγοράς, ο πόλεμος έφερε γενική αύξηση στο κόστος λειτουργίας των ξενοδοχείων κυρίως λόγω των αυξήσεων στην ενέργεια.

«Δεν θα επηρεαστούν οι τιμές που προσφέρουμε στο κοινό γιατί ενημερώνουμε τους συνεργάτες μας για τα διάφορα πακέτα ένα χρόνο πριν», υπέδειξε ο κ. Τάκκας.

Δεν βρίσκουν ούτε κρέας

Προβλήματα παρατηρούνται και με την τροφοδοσία των ξενοδοχείων με κρέατα κυρίως κοτόπουλο και βοδινό αλλά και άλλα υλικά όπως φυστικλέλιοα τα οποία εισάγονται από το εξωτερικό κυρίως Πολωνία και Ουκρανία. Παράλληλα, καθυστερήσεις παρατηρούνται ευρύτερα στην εφοδιαστική αλυσίδα με καθυστερήσεις στην παραλαβή των προϊόντων .

«Λόγω των καθυστερήσεων πολλά ξενοδοχεία που βρίσκονταν υπό ανακαίνιση όταν ξέσπασε ο πόλεμος παραμένουν κλειστά καθώς δεν έχουν λάβει τα απαραίτητα υλικά», τόνισε ο Δώρος Τάκκας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top