ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Advance fee fraud»: Προειδοποίηση Αστυνομίας για τη νέα διαδικτυακή απάτη - Προσοχή σε όσους πωλούν αντικείμενα online

«Advance fee fraud»:  Προειδοποίηση Αστυνομίας για τη νέα διαδικτυακή απάτη - Προσοχή σε όσους πωλούν αντικείμενα online

Νέα Ανακοίνωση της Αστυνομίας μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Facebook για ηλεκτρονικές απάτες.

«Το τελευταίο διάστημα η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχθηκε αρκετές αναφορές από πολίτες σε σχέση με απάτες μέσω διαδικτύου με τη μέθοδο «advance fee fraud» δηλαδή, η απαίτηση προκαταβολής με ψευδείς παραστάσεις.

Υποψήφια θύματα της μεθόδου αυτής είναι πολίτες που ανεβάζουν αγγελίες, σε διάφορες ιστοσελίδες, για πώληση διαφόρων αντικειμένων, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν και το προς πώληση αντικείμενο, αλλά και χρηματικό ποσό.

Οι επιτήδειοι στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα στους πωλητές, παριστάνοντας τους υποψήφιους αγοραστές των αντικειμένων αυτών. Ακολούθως, αποστέλλουν για αγορά του προϊόντος, εικονικό έμβασμα προς τους πωλητές, μεγαλύτερου ποσού, από το ποσό που ζητούν οι πωλητές και στη συνέχεια ζητούν να τους επιστραφεί το ποσό της διαφοράς, κυρίως για να καλυφθούν τα έξοδα μεταφοράς.

Αποτέλεσμα της μεθόδου αυτής είναι όπως ο πωλητής να χάνει διάφορα χρηματικά ποσά.
Το κοινό καλείται να είναι προσεκτικό στις περιπτώσεις αυτές και σε καμία περίπτωση να μην ανταποκρίνεται σε τέτοιες προτάσεις.

Στην περίπτωση που οποιοσδήποτε έχασε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, να απευθύνεται αμέσως για καταγγελία στα Επαρχιακά Τ.Α.Ε.»

Δείτε την ανάρτηση:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια έργων στην Πέγεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top