ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Kατασχέθηκαν 725 εκ. δολάρια από λογαριασμούς της κινεζικής Xiaomi λόγω παράνομων εμβασμάτων

Ινδία: Kατασχέθηκαν 725 εκ. δολάρια από λογαριασμούς της κινεζικής Xiaomi λόγω παράνομων εμβασμάτων

Η Ινδία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι κατάσχεσε 725 εκατομμύρια δολάρια από τους τοπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς της κινεζικής Xiaomi Corp.

Η κατάσχεση έγινε ύστερα από έρευνα στη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία είχε κάνει παράνομα εμβάσματα σε ξένες οντότητες, μεταβιβάζοντάς τα ως πληρωμές δικαιωμάτων.

Οι αρμόδιες αρχές στην Ινδία διερεύνησαν τις επιχειρηματικές πρακτικές της κινεζικής εταιρείας σχετικά με ύποπτες παραβιάσεις της ινδικής νομοθεσίας περί συναλλάγματος. Διαπιστώθηκε ότι η κινεζική εταιρεία είχε αποστείλει το ισοδύναμο ξένου νομίσματος 55,5 δισεκατομμυρίων ρουπιών σε τρεις οντότητες που εδρεύουν στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης μιας οντότητας του ομίλου Xiaomi με το πρόσχημα των πληρωμών σε δικαιώματα.

Το έμβασμα έγινε επίσης σε δύο άλλες άγνωστες οντότητες που εδρεύουν στις ΗΠΑ.

Η Xiaomi εξέδωσε δήλωση αναφέροντας ότι συμμορφώνεται με την ινδική νομοθεσία και ότι οι πληρωμές δικαιωμάτων ήταν καθόλα νόμιμες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top