ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Kατασχέθηκαν 725 εκ. δολάρια από λογαριασμούς της κινεζικής Xiaomi λόγω παράνομων εμβασμάτων

Ινδία: Kατασχέθηκαν 725 εκ. δολάρια από λογαριασμούς της κινεζικής Xiaomi λόγω παράνομων εμβασμάτων

Η Ινδία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι κατάσχεσε 725 εκατομμύρια δολάρια από τους τοπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς της κινεζικής Xiaomi Corp.

Η κατάσχεση έγινε ύστερα από έρευνα στη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία είχε κάνει παράνομα εμβάσματα σε ξένες οντότητες, μεταβιβάζοντάς τα ως πληρωμές δικαιωμάτων.

Οι αρμόδιες αρχές στην Ινδία διερεύνησαν τις επιχειρηματικές πρακτικές της κινεζικής εταιρείας σχετικά με ύποπτες παραβιάσεις της ινδικής νομοθεσίας περί συναλλάγματος. Διαπιστώθηκε ότι η κινεζική εταιρεία είχε αποστείλει το ισοδύναμο ξένου νομίσματος 55,5 δισεκατομμυρίων ρουπιών σε τρεις οντότητες που εδρεύουν στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης μιας οντότητας του ομίλου Xiaomi με το πρόσχημα των πληρωμών σε δικαιώματα.

Το έμβασμα έγινε επίσης σε δύο άλλες άγνωστες οντότητες που εδρεύουν στις ΗΠΑ.

Η Xiaomi εξέδωσε δήλωση αναφέροντας ότι συμμορφώνεται με την ινδική νομοθεσία και ότι οι πληρωμές δικαιωμάτων ήταν καθόλα νόμιμες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος στη συνεργασία Κράτους με ΚΙΤΙΟΝ για μαρίνα-λιμάνι Λάρνακας

Τροχαίο στη Λάρνακα: Ένα πρόσωπο στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Κάποιες εταιρείες δεν παρέχουν την εγγύηση των εφτά χρόνων λέει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

Μονή Αββακούμ: Απαντούν οι δικηγόροι των μοναχών στον Αρχιεπίσκοπο – Τα 20 σημεία για το καταστατικό της Εκκλησίας

Ληστές σκότωσαν γνωστό 38χρονο ηθοποιό - Συγκλονισμός στα διεθνή ΜΜΕΠρόεδρος ΕΒΕΛ Λάρνακας στο «T»: Υπάρχει ενδιαφέρον και από Κύπριους επιχειρηματίες για το λιμάνι και τη μαρίνα -  Έγιναν λάθη

Πρόεδρος ΕΒΕΛ Λάρνακας στο «T»: Υπάρχει ενδιαφέρον και από Κύπριους επιχειρηματίες για το λιμάνι και τη μαρίνα - Έγιναν λάθη

«Δεν είναι το τέλος του κόσμου» δηλώνει στο «T» ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ Λάρνακας Νάκης Αντωνίου κληθείς να σχολιάσει τη διακοπή της σύμβασης με την Kition Ocean Holdings.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top