ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος Αναστασιάδης σε Ομοσπονδία Επαναπατρισθέντων Κυπρίων - «Θα είμαστε δίπλα σας για ό,τι χρειαστεί»

 Πρόεδρος Αναστασιάδης σε Ομοσπονδία Επαναπατρισθέντων Κυπρίων - «Θα είμαστε δίπλα σας για ό,τι χρειαστεί»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία ης Ομοσπονδίας Επαναπατρισθέντων Κυπρίων, την οποία συνόδευε ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Φωτίου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «τόσο οι απόδημοι μας αλλά και οι επαναπατρισθέντες μας είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε ως πατρίδα διότι είναι αυτοί οι άνθρωποι που σε δύσκολες εποχές για την Κύπρο μας προωθούν σε ισχυρά κέντρα λήψης απόφασης τα εθνικά μας θέματα, και τους ευχαριστούμε.

Σήμερα, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας είχαμε μια πολύ παραγωγική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας και εκπροσώπους όλων των χωρών από όπου έχουμε επαναπατρισθέντες και είδαμε κάποιες συγκεκριμένες εισηγήσεις που έχουν υποβάλει τις οποίες, σε συνεργασία μαζί τους, υλοποιούμε. Προσπαθούμε να στηρίξουμε όσους έρχονται στην Κύπρο, να μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν διάφορα προβλήματα για κόσμο που επιθυμεί να επαναπατριστεί. Είναι περισσότερο προβλήματα ενσωμάτωσης, προβλήματα κόσμου που προέρχεται κυρίως από χώρες της Αφρικής, Νότια Αφρική και αλλού, και που χρειάζεται ακόμα και την οικονομική στήριξη του κράτους.

Όλα αυτά, λοιπόν, προσπαθούμε να τα επιλύουμε αλλά πάνω από όλα εκείνο που έχει σημασία είναι να αντιληφθούμε όλοι ότι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι για χρόνια ήταν μέρος της Διασποράς μας είναι εδώ και μπορούν να επιτελέσουν και να συνεχίσουν να επιτελούν αυτό τον ουσιαστικό ρόλο που είχαν όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτό τους έχει πει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τους ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες τους και το έργο που έχουν επιτελέσει μέχρι σήμερα και θα είμαστε δίπλα τους για ό,τι χρειαστεί».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κυριάκος Τσολάκης είπε, μεταξύ άλλων, ότι επιβάλλεται η ενίσχυση της «γέφυρας» επικοινωνίας με τον απόδημο Ελληνισμό.

«Έχουμε μια Κύπρο εκτός Κύπρου η οποία σήμερα είναι σε θέσεις-κλειδιά σε όλες τις χώρες του κόσμου και μπορούν αυτοί οι Κύπριοι να μας βοηθήσουν αφάνταστα σε όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουμε», είπε σημειώνοντας την επιθυμία των αποδήμων και επαναπατρισθέντων Κυπρίων να προσφέρουν για την Κύπρο.

Τέλος, επεσήμανε τη στήριξη που λαμβάνουν τόσο από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσωπικά όσο και από τον Επίτροπο Προεδρίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top