Στην Κύπρο αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής της Τσεχίας την Τρίτη

Στην Κύπρο αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής της Τσεχίας την Τρίτη

Τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων της Τσεχίας, στο πλαίσιο της οποία θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η αντιπροσωπεία, της οποίας ηγείται ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ondřej Benešík και σε αυτή συμμετέχουν τα Μέλη, Marie Pošarová και Martin Exner, φθάνει στην Κύπρο αύριο Τρίτη, 3 Μαΐου. Την αντιπροσωπεία θα συνοδεύει ο Πρέσβης της Τσεχίας στην Κύπρο Vladimir Němec.

Κατά την παραμονή της στην Κύπρο θα έχει, επίσης, χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χάρη Γεωργιάδη και Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν, εξάλλου, με τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη στο Δημαρχείο Λευκωσίας και τον Αντιδήμαρχο Αμμοχώστου Χρύσανθο Ζανέττου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στη Δερύνεια.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμή της τσεχικής αντιπροσωπίας.

Η τσεχική αντιπροσωπία θα επισκεφθεί, τέλος, τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στην παλιά Λευκωσία και την περιοχή της Δερύνειας, καθώς και χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE