ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σχεδόν ένα κιλό κοκαίνης κατάπιε ο 19χρονος - Απέβαλε συνολικά 83 σκευάσματα

Σχεδόν ένα κιλό κοκαίνης κατάπιε ο 19χρονος - Απέβαλε συνολικά 83 σκευάσματα

Σχεδόν ένα κιλό κοκαίνης κατάπιε ο 19χρονος Ελλαδίτης, προκειμένου να πετύχει την είσοδο και διάθεση των ναρκωτικών στην Κύπρο. Η συγκεκριμένη υπόθεση προσλαμβάνει όλο και πιο σοβαρές διαστάσεις όσο περνούν οι μέρες, αφού ο ύποπτος εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και συνεχίζει ν’ αποβάλει σκευάσματα κοκαίνης.

Για τον λόγο αυτό, η διαδικασία προφυλάκισής του έγινε στο νοσοκομείο το περασμένο Σάββατο (30/4). Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών Μιχάλη Κατσουνωτό, μέχρι σήμερα (2/5) το πρωί ο 19χρονος απέβαλε συνολικά 83 σκευάσματα κοκαίνης, σε μέγεθος καρυδιού, τα οποία ήταν τυλιγμένα με πλαστική μεμβράνη, ενώ ταυτόχρονα υποβάλλεται σε νέες ακτινολογικές εξετάσεις, έτσι ώστε να διαπιστωθεί εάν εξακολουθούν να υπάρχουν και άλλα αντικείμενα στο σώμα του. Το συνολικό βάρος της κοκαίνης που έχει αποβάλει μέχρι στιγμής ο νεαρός μεταφορέας κυμαίνεται μεταξύ 800-850 γραμμάρια. Όπως είπε ο κ. Κατσουνωτός, εάν ένα από τα πολλά σκευάσματα κοκαίνης που κατάπιε έσπαγε μέσα στο σώμα του, τότε η ζωή του 19χρονου θα ετίθετο σε σοβαρότατο κίνδυνο. Ο Μιχάλης Κατσουνωτός δήλωσε, επίσης, ότι οι δύο τελευταίες υποθέσεις εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων κοκαίνης από την Ελλάδα στην Κύπρο, μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας, δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Δύο υποθέσεις σε 24 ώρες

Θυμίζουμε, ότι το βράδυ της 27ης Απριλίου συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας 34χρονος Ελλαδίτης, ο οποίος μετέφερε στην αποσκευή του κοκαίνη συνολικού βάρους πέραν των τριάμισι κιλών. Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα μέσα σε συσκευασία μαχαιροπίρουνων. Το επόμενο βράδυ (28/4) έφθασε με πτήση από την Αθήνα ο 19χρονος, ο οποίος οδηγήθηκε κατευθείαν στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε ακτινολογικές εξετάσεις και διαπιστώθηκαν τα σκευάσματα κοκαίνης μέσα στο σώμα του. Πρόκειται για δύο κλασικές περιπτώσεις μεταφορέων ναρκωτικών, οι οποίοι έναντι αμοιβής επιχείρησαν να εισαγάγουν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην εγχώρια αγορά. Οι ανακριτές της ΥΚΑΝ είναι πεπεισμένοι ότι και οι δύο ενεργούσαν με βάση οδηγιών που πήραν από κυκλώματα που επιχειρούν συστηματικά την διοχέτευση ναρκωτικών από την Ελλάδα στο νησί μας. Το βέβαιο είναι πως σε μεταγενέστερο στάδιο οι συλληφθέντες θα λογοδοτήσουν ενώπιον Κακουργιοδικείου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο, και κινδυνεύουν με την επιβολή πολυετών ποινών φυλάκισης. Το τελευταίο διάστημα η ΥΚΑΝ αποκάλυψε αρκετές υποθέσεις εισαγωγής ναρκωτικών, με τους μεταφορείς να εκτελούν το δρομολόγιο Ελλάδας – Κύπρου. Στις πλείστες των υποθέσεων αυτών επιχειρήθηκε η εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων μαριχουάνας. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις, όμως, επιχειρήθηκε η εισαγωγή ποσοτήτων κοκαίνης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top