ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποφάσισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για την Αρχή κατά της Διαφθοράς - Ποιος ο Επίτροπος και τα μέλη

Αποφάσισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για την Αρχή κατά της Διαφθοράς - Ποιος ο Επίτροπος και τα μέλη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα στο Γραφείο του τον Πρόεδρο και τα μέλη του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου οι οποίοι του παρέδωσαν τον κατάλογο 15 ατόμων προτεινόμενων ως υποψηφίων για τη συγκρότηση της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ασκώντας τις εξουσίες του που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη νομοθεσία αποφάσισε τον διορισμό του Επιτρόπου Διαφάνειας και των Μελών της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς ως ακολούθως:

Επίτροπος Διαφάνειας:

· Χάρης Πογιατζής, πρώην Δικαστής, κάτοχος πτυχίου LLB (Hons) Exon, πανεπιστήμιο Έξετερ, Αγγλίας

Μέλη:

· Μιχαήλ Κωνσταντινίδης, πρώην Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, κάτοχος πτυχίου Bsc Mechanical Engineering, Queen Mary College University of London και Msc Engineering, University of Minnesota

· Ελένη Πατέρα – Δημοσθένους, Δικηγόρος, κάτοχος πτυχίου Νομικής, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

· Νίκος Ζαμπακίδης, Λογιστής/Ελεγκτής, πρώην Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, κάτοχος επαγγελματικού τίτλου ACCA

· Τατιάνα Ζαχαριάδου, Κοινωνιολόγος, κάτοχος πτυχίου BA Sociology, State University of New York, Albany και MA in Applied Sociology, University of Indianapolis.

Η έναρξη των καθηκόντων της Αρχής κατά της Διαφθοράς θα οριστεί το συντομότερο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν τη στελέχωση, τη στέγαση, αλλά και θέματα που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας της Αρχής. Η θητεία της Αρχής είναι εξαετής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τις ευχαριστίες του για το έργο που επιτέλεσαν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top