Κυπριακό: Ο Έιντε επιστρέφει στην Κύπρο για τη συνάντηση των ηγετών

Κυπριακό: Ο Έιντε επιστρέφει στην Κύπρο για τη συνάντηση των ηγετών

Επιστρέφει στην Κύπρο την Κυριακή ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, προκειμένου να παρευρεθεί στη συνάντηση των ηγετών που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ αναφέρει ότι η συνάντηση των ηγετών θα αρχίσει στις 9 το πρωί στην προστατευόμενη από τα ΗΕ περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. `Ειντε θα βρίσκεται στη συνάντηση των ηγετών οι οποίοι προχωρούν με τις ουσιαστικές διαπραγματεύσεις σε όλα τα καίρια ζητήματα που εκκρεμούν.

Ο κ. Έιντε, ο οποίος θα παραμείνει στην Κύπρο μέχρι την Πέμπτη 2 Ιουλίου, θα συνεχίσει τις επαφές του στο νησί και με άλλους βασικούς συνομιλητές.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, θα προεδρεύσει των συναντήσεων που θα έχουν οι δύο διαπραγματευτές Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί που θα πραγματοποιηθούν μετά τη συνάντηση των ηγετών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η μπάλα στην τουρκική πλευρά- Η προεργασία του ΟΗΕ, τα ΜΟΕ και το στοίχημα της επανέναρξης

Κυπριακό: Η μπάλα στην τουρκική πλευρά- Η προεργασία του ΟΗΕ, τα ΜΟΕ και το στοίχημα της επανέναρξης

Η ελληνοκυπριακή πλευρά δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει, ενώ η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία εξακολουθούν να βάζουν εμπόδια. Τι σημαίνουν οι συγκλίσεις και γιατί η 26η Αυγούστου αποκτά ιδιαίτερη σημασία

BEST OF TOTHEMAONLINE