ΥΓΕΙΑ

Οξεία ηπατίτιδα – ΠΟΥ: Σε 20 χώρες εξαπλώθηκε, πάνω από 230 κρούσματα – Δείτε τον χάρτη

Οξεία ηπατίτιδα – ΠΟΥ: Σε 20 χώρες εξαπλώθηκε, πάνω από 230 κρούσματα – Δείτε τον χάρτη

Η πλειονότητα των κρουσμάτων καταγράφηκε στην Ευρώπη, αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο - Επίσης, περισσότερα από 50 ακόμη είναι στο στάδιο της διερεύνησης.

Στα 282 φτάνουν τα κρούσματα ηπατίτιδας σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος παρουσίασε τον «χάρτη» των μολύνσεων. Τα περιστατικά της ασθένειας που ακόμη ερευνάται έχουν καταγραφεί σε 20 χώρες.

Επίσης, περισσότερα από 50 ακόμη είναι στο στάδιο της διερεύνησης.

Συγκεκριμένα, «την 1η Μαΐου, τουλάχιστον 228 κρούσματα είχαν επισημανθεί στον ΠΟΥ σε 20 χώρες, και περισσότερα από 50 άλλα κρούσματα ερευνώνται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Ταρίκ Γιασάρεβιτς, στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Γενεύη.

«Τα κρούσματα αυτά επισημάνθηκαν σε τέσσερις από τις έξι περιφέρειες του ΠΟΥ», πρόσθεσε. Τα αίτια αυτών των σοβαρών φλεγμονών του ήπατος παραμένουν άγνωστα.

Η πλειονότητα των κρουσμάτων καταγράφηκε στην Ευρώπη, αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δείτε τον χάρτη με τα καταγεγραμμένα κρούσματα:

Συνεχίζει να διερευνά τις περιπτώσεις οξείας ηπατίτιδας το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ δημοσιεύοντας νέες κλινικές λεπτομέρειες για ορισμένα από τα κρούσματα.

Μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 18 κρούσματα σε 4 πολιτείες των ΗΠΑ και δεκάδες ακόμη στην Ευρώπη. Οι τελευταίες κλινικές λεπτομέρειες που κοινοποίησε προέρχονται από την Αλαμπάμα, όπου εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα. Τα κλινικά αρχεία αναλύθηκαν για εννέα συνολικά ασθενείς που εισήχθησαν σε νοσοκομείο Παίδων μετά την 1η Οκτωβρίου 2021.

Μέσος όρος ηλικίας τα 3 έτη

Οι ασθενείς δεν έχουν καμία σύνδεση μεταξύ τους. Ήταν όλοι υγιείς χωρίς σημαντικές συννοσηρότητες και χωρίς αδυναμία του ανοσοποιητικού τους συστήματος. Η διάμεση ηλικία των ασθενών ήταν περίπου τρία έτη, με εύρος από μικρότερο των δύο έως μεγαλύτερο των πέντε ετών

Ο εμετός και η διάρροια ήταν τα συνηθέστερα συμπτώματα των ασθενών ενώ ορισμένοι παρουσίαζαν επίσης συμπτώματα στο ανώτερο αναπνευστικό.

Κατά την εισαγωγή τους διαπιστώθηκε πως οι περισσότεροι ασθενείς είχαν διογκωμένο ήπαρ, μαζί με ίκτερο και κιτρίνισμα στα μάτια. Όλοι οι ασθενείς έλαβαν αρνητικά αποτελέσματα εξετάσεων για τους ιούς ηπατίτιδας A, B και C, ενώ αποκλείστηκαν αρκετές άλλες αιτίες παιδιατρικής ηπατίτιδας και λοιμώξεων. Όμως ο αδενοϊός ανιχνεύθηκε σε όλους τους ασθενείς.

Μεταξύ των εννέα ασθενών στην Αλαμπάμα, έξι έλαβαν θετικά αποτελέσματα εξετάσεων για τον ιό Epstein-Barr που διαπιστώθηκε ότι προέρχονταν από προηγούμενες λοιμώξεις.

Άλλοι ιοί που ανιχνεύθηκαν περιλάμβαναν τον: εντεροϊό/ρινοϊό, μεταπνευμονοϊό, αναπνευστικό συγκυτιακό ιό και ανθρώπινο κορωνοϊό OC43. Κανένας ασθενής δεν είχε τεκμηριωμένο ιστορικό προηγούμενης λοίμωξης κορωνοϊού.

Τρεις ασθενείς εμφάνισαν οξεία ηπατική ανεπάρκεια, δύο εκ των οποίων υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση ήπατος. Το CDC αναφέρει ότι όλοι οι ασθενείς αναρρώσαν ή αναρρώνουν, συμπεριλαμβανομένων όσων έλαβαν μόσχευμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top