ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Δημητρίου: Μέσα από τα μάτια των παιδιών ο κόσμος είναι διαφορετικός, θαυμαστός και όμορφος

Α. Δημητρίου: Μέσα από τα μάτια των παιδιών ο κόσμος είναι διαφορετικός, θαυμαστός και όμορφος

Μέσα από τα μάτια των παιδιών ο κόσμος είναι διαφορετικός, θαυμαστός και όμορφος, όπως θα έπρεπε να είναι, γεμάτος εκπλήξεις και ανεξάντλητες δυνατότητες, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου

Σε χαιρετισμό της στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Μέσα από τα Μάτια των Παιδιών», που τελέσθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 4 Μάϊου στο Μουσείο «Πιερίδη» στη Λάρνακα, η κ. Δημητρίου είπε πως «μέσα από τα μάτια των παιδιών ο κόσμος είναι διαφορετικός, θαυμαστός και όμορφος, όπως θα έπρεπε να είναι, γεμάτος εκπλήξεις και ανεξάντλητες δυνατότητες. Μέσα από την έκθεση θα θαυμάσουμε έργα μικρών καλλιτεχνών που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά των δημοτικών σχολείων πόλης και επαρχίας Λάρνακας, που διοργανώνει για έξι συναπτά έτη η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Λάρνακας».

Ο διαγωνισμός ζωγραφικής της Ομοσπονδίας συνέχισε «έχει αναδειχθεί σε θεσμό, που ενεργοποιεί και δραστηριοποιεί τους μαθητές, ώστε να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και να αναδείξουν το εικαστικό τους ταλέντο, πάντοτε με την πολύτιμη καθοδήγηση των δασκάλων τους».

Πρόσθεσε πως «η τέχνη συμβάλλει στην υγιή και πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών, αποτελεί μέσο έκφρασης που επιτρέπει στην ελεύθερη και ανόθευτη παιδική σκέψη να προχωρήσει πέρα από καθορισμένα πλαίσια.  Τα όρια καταργούνται και τα παιδιά επιδίδονται σε ένα παιχνίδι πειραματισμού, μέσω του οποίου γνωρίζουν τον εαυτό τους αναπτύσσοντας ταυτόχρονα ενσυναίσθηση».

Στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Βουλής είπε ακόμα ότι «τα παιδιά γνωρίζουν ενστικτωδώς την τέχνη και πρέπει να ενθαρρύνουμε τη νέα γενιά να αγαπήσει την τέχνη και να αποκομίσει όσα έχει να προσφέρει: συγκίνηση, παρηγοριά, αισθητική απόλαυση, εκτίμηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, βαθύτερη κατανόηση της ιστορίας και της ίδιας της ανθρώπινης φύσης.  Για όλους αυτούς τους λόγους, δραστηριότητες και εκδηλώσεις αποτελούν ορόσημα στην ανάπτυξη των παιδιών, πολύτιμες αναμνήσεις που θα τα συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή».

Μέσα από τις ζωγραφιές των παιδιών, συνέχισε η Αννίτα Δημητρίου «που αποπνέουν αθωότητα, ζωντάνια και αυθεντικότητα, τα παιδιά εκφράζουν τις αξίες τους και τη δική τους οπτική για τον κόσμο, αλλά και το πώς αντιλαμβάνονται τη θέση τους μέσα σε αυτόν» και κάλεσε όλους «να δώσουμε προσοχή στο πώς μεταφράζεται μέσα από την αγνή έκφραση των παιδιών ο κόσμος μας. Τα έργα τους, γεμάτα ελπίδα, αποτελούν υπόμνηση του χρέους μας να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο για εκείνα, όπου θα ζουν ειρηνικά και θα δημιουργούν».

Η Πρόεδρος της Βουλής συνεχάρη τους γονείς και εκπαιδευτικούς για το γεγονός ότι παρείχαν στα παιδιά «τις ευκαιρίες και τα ερεθίσματα, ώστε να αναπτύξουν το ταλέντο τους στην τέχνη της ζωγραφικής» έδωσε «θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά για τα θαυμάσια έργα που με όρεξη και προσπάθεια φιλοτέχνησαν» και τους ευχήθηκε να προοδεύουν, να μην φοβούνται να ονειρεύονται και να διατηρήσουν μεγαλώνοντας την παιδική τους ματιά, για να πλάσουν ένα μέλλον πιο όμορφο και πιο ελπιδοφόρο.

Ταυτόχρονα συνεχάρη «την Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Λάρνακας για την διοργάνωση, όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της έκθεσης, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και ιδιαίτερα τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν, αφιερώνοντας χρόνο και καταβάλλοντας προσπάθεια για τη φιλοτέχνηση των έργων τους, αποκτώντας στην πορεία πολύτιμες εμπειρίες, αλλά και προσφέροντας στους συνομήλικους και συνομήλικές τους, αφού τα έσοδα από την έκθεση θα δαπανηθούν για τις παιδικές κατασκηνώσεις της Ομοσπονδίας Λάρνακας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top