Γιατρός δικάζεται στα κατεχόμενα για κατοχή «απαγορευμένων βιβλίων»

Γιατρός δικάζεται στα κατεχόμενα για κατοχή «απαγορευμένων βιβλίων»

Ιατρός, που διορίστηκε στην Τουρκία και σύντομα θα πρέπει να αναλάβει καθήκοντα, έχει εγκλωβιστεί στα κατεχόμενα επειδή εκκρεμεί για την ίδια και τη μητέρα της η «εκδίκαση» μιας υπόθεσης κατοχής «απαγορευμένων βιβλίων». 

Σύμφωνα με την «Μπούγκιουν Κίμπρις», η Σιμγκέ Αλιτζί αποφοίτησε από «τμήμα οδοντιατρικής» παράνομου πανεπιστημίου στα κατεχόμενα. Η ιατρός ολοκλήρωσε το διδακτορικό της με υποτροφία και στη συνέχεια ξεκίνησε τη διαδικασία της εργοδότησής της στην Τουρκία. Σε αρχικό στάδιο, η ιατρός πέρασε από έλεγχο ασφάλειας και στη συνέχεια ακολούθησε ο διορισμός της στον τουρκικό δημόσιο τομέα της υγείας. 

Παρά τον διορισμό της, η ιατρός σήμερα δεν μπορεί να αναλάβει τα καθήκοντα της. Και αυτό διότι το προηγούμενο διάστημα, οι "αρχές" στα κατεχόμενα ξεκίνησαν έρευνα για την ίδια και τη μητέρα της με την κατηγορία ότι είχαν στην κατοχή τους «απαγορευμένα βιβλία». 

Σύμφωνα με το τ/κ δημοσίευμα, η κ. Αλιτζί έχει στη διάθεση της 15 ημέρες για να αναλάβει τα καθήκοντα της στην Τουρκία. Ωστόσο, εξαιτίας της συνεχιζόμενης «δίκης» για τα «απαγορευμένα βιβλία», δεν μπορεί να ταξιδέψει. Η έναρξη της «δίκης» αναβλήθηκε στις 25 Μαρτίου για την 6η Μαΐου. 

Η αμφιλεγόμενη «δίκη» έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα κατεχόμενα καθώς οι "αρχές" δεν καθόρισαν κατάλογο με «απαγορευμένα βιβλία». 

Για την όλη υπόθεση, η κ. Αλιντζί δηλώνει ότι «δεν είναι τα βιβλία που απαγορεύονται σε αυτή τη χώρα, είμαστε εμείς. Περιμένω να δικαστώ, ανυπομονώ να πάω στην Τουρκία και να βοηθήσω αυτούς που με χρειάζονται».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη και Μερτς - Στην ατζέντα Κυπριακό, Προεδρία ΕΕ και διμερείς σχέσεις

Τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη και Μερτς - Στην ατζέντα Κυπριακό, Προεδρία ΕΕ και διμερείς σχέσεις

Το Κυπριακό, η Προεδρία της ΕΕ, οι διμερείς σχέσεις αλλά και θέματα που σχετίζονται με την Τουρκία αναμένεται να απασχολήσουν τη συνάντηση την Παρασκευή του Γερμανού Καγκελάριου Φρίντριχ Μερτς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Βερολίνο, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE