ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση Νόμου του ΑΚΕΛ για τερματισμό της διπλής φορολογίας στα καύσιμα

Πρόταση Νόμου του ΑΚΕΛ για τερματισμό της διπλής φορολογίας στα καύσιμα

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει το ΑΚΕΛ για αντιμετώπιση των αυξήσεων στα καύσιμα, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου κατέθεσε σήμερα 6/5, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις, πρόταση νόμου για τερματισμό της διπλής φορολογίας στα καύσιμα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, στόχος της πρότασης είναι η τροποποίηση του περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας Νόμου του 2000, έτσι ώστε ο ΦΠΑ να μην επιβάλλεται επί του ειδικού φόρου κατανάλωσης των πετρελαιοειδών.

Με αυτή την τροποποίηση επιδιώκεται η ανάληψη από το κράτος μέρους του κόστους από τις συνεχείς αυξήσεις στα καύσιμα. Άλλωστε, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις κατευθύνσεις του σημειώνει την ανάγκη για λήψη μέτρων για την περαιτέρω ανακούφιση των ευάλωτων καταναλωτών και για τη στήριξη των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Η Πρόταση του ΑΚΕΛ για τερματισμό της διπλής φορολογίας στα καύσιμα μαζί με την Πρόταση μας για πλαφόν στα καύσιμα, μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά για ένα ισχυρό δίκτυ προστασίας της κοινωνίας μέσα στις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες. Προσβλέπουμε στην συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων εντός της Βουλής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top