ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Λουκά Φουρλά σε όλους τους Ευρωβουλευτές για την Τουρκία

Επιστολή Λουκά Φουρλά σε όλους τους Ευρωβουλευτές για την Τουρκία

Το «πραγματικό υποκριτικό πρόσωπο της Τουρκίας» αποσκοπεί να αποκαλύψει στους Ευρωβουλευτές με επιστολή του ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Λουκάς Φουρλάς, στην οποία παραθέτει σειρά παραδειγμάτων, πράξεων και ενεργειών της Τουρκίας, με αναφορές στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στην προκλητικότητά της στην κυπριακή και ελληνική ΑΟΖ και αλλού.

Όπως επισημαίνει ο κ. Φουρλάς στην επιστολή, «ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος διεκδικεί ρόλο ειρηνοποιού και εκφραστή ευρωπαϊκών αρχών και αξιών, στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία παρουσιάζεται ως επιτήδειος ουδέτερος, αποφεύγοντας να ακολουθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις αυστηρές κυρώσεις προς τη Μόσχα».

Ο Κύπριος Ευρωβουλευτής αναφέρεται στην εισβολή του 1974 και την κατοχή του 37% του εδάφους της Κύπρου από την Τουρκία, που δεν επιδεικνύει διάθεση για επίλυση του προβλήματος, όπως και στην προκλητικότητά της στην κυπριακή και ελληνική ΑΟΖ, στον Έβρο, στη Συρία, στο Βόρειο Ιράκ, στη Λιβύη και στην Αρμενία, αλλά και στην προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας και της ηγεσίας της προς το εσωτερικό, με χιλιάδες διώξεις και φυλακίσεις ανθρώπων με συνοπτικές διαδικασίες.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στις συνθήκες στον χώρο της δημοσιογραφίας, οι οποίες λέει ότι είναι άθλιες, παραπέμποντας στις περιπτώσεις της δημοσιογράφου Σεντέφ Καμπάς, που συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές επειδή είπε από τηλεοράσεως μια παροιμία η οποία αφορούσε τον Πρόεδρο Ερντογάν και ερμηνεύθηκε ως προσβλητική, καθώς και την επιβολή ποινής φυλάκισης ενός έτους στον Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο Σενέρ Λεβέντ από τουρκικό δικαστήριο, με την κατηγορία της προσβολής του Ερντογάν. Κάνει, επίσης, αναφορά στη φυλάκιση του επιχειρηματία Καβάλα.

Τονίζει, δε, ότι η Τουρκία «απομακρύνεται από το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, αποσύροντας τον εαυτό της από τη διεθνή σύμβαση για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών», ενώ σημειώνσει ότι «εισάγει την Τζιχάντ (Ιερός Πόλεμος των μουσουλμάνων) σε εκπαιδευτικά εγχειρίδια, όπου παρουσιάζεται ως μια δοξασμένη πράξη ηρωισμού και αυτοθυσίας».

Προσθέτει ότι η Τουρκία «προκαλεί αποτροπιασμό και θλίψη στους απανταχού Χριστιανούς με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας, μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, σε τζαμί» και υποδεικνύει ότι είναι αυτή η χώρα που εξοπλίζεται με ευρωπαϊκά όπλα εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας. Επισημαίνει ακόμα το γεγονός ότι η Τουρκία εκβιάζει καθημερινά με τις μεταναστευτικές ροές την Ευρώπη, χωρίς, όπως τονίζει, να έχει καμία επίπτωση και αυτό την αποθρασύνει.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Φουρλάς, για να έχουν αποτέλεσμα οι προειδοποιήσεις και να λαμβάνονται στα σοβαρά υπόψη από την Τουρκία, πρέπει να συνοδεύονται από αξιοπιστία και η γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών πρέπει να καταδεικνύει ότι η Ένωση είναι ενωμένη και έτοιμη να αντιμετωπίσει την προκλητικότητα και αλαζονεία της Άγκυρας. Καταλήγει, δε, ότι «όσο σιωπούμε είμαστε συνένοχοι».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top