ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Βουλή ψήφισε ρύθμιση της επαγγέλματος του μουσικοθεραπευτή

Η Βουλή ψήφισε ρύθμιση της επαγγέλματος του μουσικοθεραπευτή

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε ομόφωνα νόμο, που ρυθμίζει την άσκηση του επαγγέλματος του μουσικοθεραπευτή. Παράλληλα με αφορμή τη συγκεκριμένη ψήφιση βουλευτές ήγειραν προβληματισμούς για τον τρόπο ρύθμισης ή μη επαγγελμάτων στην Κύπρο, αλλά και για τον κίνδυνο δημιουργίας κλειστών επαγγελμάτων.

Η σχετική πρόταση νόμου για ρύθμιση του επαγγέλματος του μουσικοθεραπευτή προήλθε ομόφωνα από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας, Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος είπε ότι η απουσία ρύθμισης του επαγγέλματος δημιουργούσε πολλά προβλήματα και κινδύνους που λήφθηκαν υπόψη, ενώ πρόθεση της Επιτροπής, όπως είπε, είναι να έρθει να ρυθμίσει όλα τα επαγγέλματα που αφορούν τον τομέα της υγείας.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ένας νόμος ομπρέλα, ώστε τα συμβούλια εγγραφής να λειτουργούν σε όλα τα επαγγέλματα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης είπε ότι το επάγγελμα του μουσιοκοθεραπευτή έχει μεγάλη αξία γιατί βοηθά ιδιαίτερα παιδιά που έχουν ανάγκη αλλά και μεγάλους. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλά άλλα επαγγέλματα που δεν είναι κατοχυρωμένα και πρέπει να μπει τάξη σε αυτό τον τομέα.

Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Μαρίνα Νικολάου, αφού ανέφερε ότι η τροπολογία εγγράφηκε εκ μέρους όλων των μελών της Επιτροπής Υγείας, είπε ότι και το ΑΚΕΛ θα το υπερψηφίσει.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Μάριος Μαυρίδης ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στα επαγγέλματα και η σύσταση συμβουλίων εγγραφής είναι η αρχή της προσπάθειας να περιορίζεται η πρόσβαση αυτή. Σημείωσε ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα που τα συμβούλια εγγραφής χειραγωγούνται από τα μέλη και βάζουν κριτήρια δύσκολα για να μην μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση και δημιουργούνται κλειστά επαγγέλματα.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης διερωτήθηκε αν δημιουργώντας τέτοιου είδους εμπόδια επιβραδύνεται η επαγγελματική αποκατάσταση στους νέους.

Είπε ότι υπάρχουν παραδείγματα που προσπαθώντας να προστατεύσουν τους υφιστάμενους κλείνουν το δρόμο στους νεότερους και μίλησε για ανάγκη να είμαστε προσεκτικοί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top