ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διάκριση στο Forbes από Κύπρια: «Να βλέπουν μπροστά και να μην το βάζουν κάτω οι νέοι μας...» - Το μήνυμα της Ξένιας  

Διάκριση στο Forbes από Κύπρια: «Να βλέπουν μπροστά και να μην το βάζουν κάτω οι νέοι μας...» - Το μήνυμα της Ξένιας   

Τρεις Έλληνες και μία Κύπρια βρίσκονται στη λίστα «30 Under 30» του Forbes η οποία αφορά καινοτομίες στις επιχειρήσεις, τη μόδα και τις επιστήμες.

Η Ξένια Μισκουρίδου, με καταγωγή από την Κύπρο, είναι ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στοχεύει να χρησιμοποιήσει μοντέλα μηχανικής μάθησης για το κοινωνικό καλό με απώτερο σκοπό να επηρεάσει τη δημόσια πολιτική στην υγεία.

Συνέβαλε ωστόσο στο να χαρακτηριστεί μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού και ο αντίκτυπός της στη Βραζιλία. Η εργασία της δημοσιεύτηκε στο Science και χρησιμοποιήθηκε από φορείς χάραξης πολιτικής όπως ο ΠΟΥ.

Μιλώντας στον ALPHA, στην εκπομπή "ALPHA Ενημέρωση", η Ξένια θέλει να περάσει το δικό της μήνυμα προς το κοινό, επισημαίνοντας στους νέους του τόπου μας "να μην τα βάζουν ποτέ κάτω και να πιστεύουν στον εαυτό τους και να βλέπουν μπροστά"

"Αυτή τη στιγμή είμαι στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στο τμήμα πληροφορικής και ασχολούμαι με τον τομέα της έρευνας και την στατιστική μάθηση. Υπάρχει μια επιτροπή που αξιολογεί διάφορα προφίλ σε διαφορετικούς τομείς. Έχω διακριθεί στον τομέα επιστήμη και υγεία. Γίνεται αρχικά μια αίτηση και τα αποτελέσματα βγήκαν πριν λίγες μέρες, ήταν και για μένα έκπληξη", είπε χαρακτηριστικά.

"Καλό θα είναι όλοι να έχουμε στο νου μας να επιστρέψουμε για να στηρίξουμε πιο ουσιαστικά τη χώρα μας. Όπως βλέπω έχω δει τεράστιες αλλαγές στην Κύπρο, θεωρώ ότι έχουν γίνει μεγάλα βήματα, υπάρχουν υποδομές, πρέπει να υπάρχει θέληση να προωθήσουμε την Κύπρο στον τομέα των επιστημών και όχι μόνο", πρόσθεσε.

Η 29χρονη Ξένια, έχει πτυχίο Μαθηματικών από το Imperial College και μεταπτυχιακό τίτλο στα Ενισχυμένα Μαθηματικά & Στατιστική από το Πανεπιστήμιο του Cambridge. Έχει εργαστεί προσωρινά για την Google ενώ διακρίθηκε από το Alan Turing Institute, ως μια από τους εμπειρογνώμονες της νέας γενιάς, στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

"Μας είχε ανατεθεί η Βραζιλία ως χώρα για να μελετήσουμε τον ρυθμό εξάπλωσης του κορωνοϊού, ποιοι είναι οι παράγοντες, να κάνουμε μια πρόγνωση και να προτείνουμε πως να αναχαιτιστεί αυτή η έξαρση. Το δικό μου κομμάτι ήταν η μεθοδολογία. Από αυτές τις δημοσιεύσεις βγήκαν πολλά συμπεράσματα ότι η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου και επηρέασαν τόσο τις Αρχές της Βραζιλίας και τον Διεθνή Οργανισμό Υγείας για το ποια μέτρα θα εφαρμοστούν", κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top