ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ σε Μητσοτάκη - «Είναι με ιδιαίτερη χαρά που επισκέπτομαι την Ελλάδα κάθε φορά»

ΠτΔ σε Μητσοτάκη - «Είναι με ιδιαίτερη χαρά που επισκέπτομαι την Ελλάδα κάθε φορά»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Αθήνα, με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υποδεχόμενος τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Μητσοτάκης είπε απευθυνόμενος στον Πρόεδρο: «θέλω να σε ευχαριστήσω για την πολύ μεγάλη τιμή να παρευρεθείς και να μιλήσεις την πρώτη μέρα του 14ου συνεδρίου μας. Εξάλλου οι δεσμοί μεταξύ των δύο κομμάτων μας είναι γνωστοί και ιστορικοί.

Θέλω να επισημάνω, όμως, ότι η επίσκεψη σου συμπίπτει και με μια πολύ ενδιαφέρουσα συγκυρία καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το επικείμενο ταξίδι μου στην Ουάσιγκτον, τον συντονισμό των ενεργειών της Ελλάδας και της Κύπρου σε μια εποχή, όπου, δυστυχώς, ο επεκτατικός αναθεωρητισμός έκανε και πάλι την επανεμφάνιση του στην ήπειρο μας.

Θα συζητήσουμε, βεβαίως, και τις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας στον τομέα της Ενέργειας. Θα έχω την ευκαιρία να σε ενημερώσω για την επικείμενη επίσκεψη μου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την Κυριακή, αλλά και για την άφιξη του Πρίγκιπα, Διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας σε δύο βδομάδες στην πατρίδα μας.

Ελλάδα και Κύπρος απόλυτα εναρμονισμένες και ευθυγραμμισμένες αγωνίζονται για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως «κάθε φορά που επισκέπτομαι την Ελλάδα είναι με ιδιαίτερη χαρά, ιδιαίτερα όταν έχουμε την ευκαιρία να έχουμε αυτές τις καθιερωμένες συναντήσεις συντονισμού, από κοινού δράσεων που οι εκάστοτε Κυβερνήσεις, ιδιαίτερα όμως όσοι τουλάχιστον έχουμε την ίδια ιδεολογική κατεύθυνση επιτυγχάνουμε στόχους, όπως ήταν οι τριμερείς συνεργασίες, όπως ήταν οι χώρες του νότου, που ήταν κοινές πρωτοβουλίες, όπως είναι ο συντονισμός μας στην Ευρώπη, οι κοινές μας θέσεις όσον αφορά τα καθ’ημέραν συμβαίνοντα είτε επί τοπικού είτε επί διεθνούς επιπέδου.

Χαίρομαι ιδιαίτερα, διότι πραγματικά η αποδοχή της πρόσκλησης, που ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα να προσφωνήσω το συνέδριο, θα μας δώσει την ευκαιρία να συζητήσουμε μια σειρά από θέματα ενδιαφέροντος διότι είχα επισκεφθεί και εγώ τη Σαουδική Αραβία και ο Πρίγκιπας θα είναι στην Κύπρο στις 17 Μαΐου και συνεπώς έχουμε κάθε ευκαιρία να συζητήσουμε σημαντικά, ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν και τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ίδια ώρα βεβαίως θα μας απασχολήσουν, ως είναι αναμενόμενο, και τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία που είναι μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, κάτι που επισυνέβη με τα ίδια επιχειρήματα μάλιστα το 1974 στην Κύπρο, αλλά και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος που πάντοτε καθοδηγούσαν τις κοινές πολιτικές που ακολουθούμε και που μας έχουν καθιερώσει – θα πρέπει να τονιστεί – ως πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή. Και πάλι ευχαριστώ για την πρόσκληση και προσβλέπω στα όσα θα διαμειφθούν προς όφελος και των δύο χωρών».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top