ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Με την αγάπη και τον οβολό της ψυχής μας!

Με την αγάπη και τον οβολό της ψυχής μας!

Η ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ 6η ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ

Ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός έχοντας ξανά δίπλα του την ΟΠΑΠ Κύπρου, ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη του θεσμοθετημένου από το 1991 Παγκύπριου εράνου, με στόχο την ενίσχυση των κοινωνικών και ανθρωπιστικών προγραμμάτων του. Η έναρξη του εράνου εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου την 8η Μαϊου και η διεξαγωγή του θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 28 του μήνα.

Την έναρξη του εράνου, ο οποίος ύστερα από δύο χρόνια επιστρέφει στην καθιερωμένη μορφή του, κήρυξε ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, την Παρασκευή 6 Μαϊου. Ο κύριος Υπουργός τόνισε τη σημαντικότητα του ανθρωπιστικού έργου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, ιδιαίτερα στην περίοδο αυτή, όπου οι συνέπειες από την πανδημία αλλά και από τραγικές εξελίξεις διεθνώς, προκαλούν επιπρόσθετα προβλήματα και ανάγκες. Ο κύριος Νουρής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κυπριακός λαός θα ανταποκριθεί αυθόρμητα στον έρανο, ευχαριστώντας παράλληλα την ΟΠΑΠ Κύπρου, η οποία σταθερά και με συνέπεια στηρίζει όχι μόνο τον Ερυθρό Σταυρό αλλά και το σύνολο της κοινωνίας μας, ενισχύοντας σχεδιασμούς και προγράμματα της πολιτείας σε όλους τους τομείς.

Η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, Φωτεινή Παπαδοπούλου, προτάσσοντας το σύνθημα «Αγάπη σημαίνει, δίνω!», επαίνεσε την καθοριστική συνεισφορά του κυπριακού λαού και των χιλιάδων εθελοντών στην επιτυχία του εράνου και παρέθεσε τους τρόπους με τους οποίους αξιοποιούνται κάθε χρόνο τα έσοδα προς όφελος των συνανθρώπων μας. Αναφέρθηκε επίσης στην τεράστια ανθρωπιστική κρίση που προκαλείται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός, ως Επικουρικό Σώμα των Δημοσίων Αρχών για Ανθρωπιστικά Θέματα, εκδηλώνει από την πρώτη στιγμή τη δράση του, παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια, πάντοτε με σεβασμό και αγάπη προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Η κυρία Παπαδοπούλου εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στην ΟΠΑΠ Κύπρου για την συνεπή και καθοριστική στήριξή του στα προγράμματα του Ερυθρού Σταυρού.

Στον πολλαπλασιασμό των αναγκών που ο Ερυθρός Σταυρός έχει να καλύψει αναφέρθηκε και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΠΑΠ Κύπρου, Χαράλαμπος Χρήστου τονίζοντας ότι «οφείλουμε να συμβάλουμε όλοι στην επιτυχία του Εράνου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού προς όφελος των ανθρωπιστικών προγραμμάτων του, βάζοντας μπροστά την αγάπη και προσφέροντας τον οβολό της ψυχής μας». Ο κύριος Χρήστου βεβαίωσε ότι, με τις αξίες του ανθρωπισμού και του εθελοντισμού να αποτελούν βασικούς πυλώνες στη λειτουργία του Ερυθρού Σταυρού, αλλά και διαχρονικό παρονομαστή στην κοινωνική δράση της ΟΠΑΠ Κύπρου, ο έρανος θα στεφθεί με επιτυχία και θα καλύψει τους στόχους του.

Την επίσημη έναρξη του Παγκύπριου Εράνου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού εράνου, «ζωγράφισε» με τις νότες και τις υπέροχες ερμηνείες του ένας από τους νέους μας ποιοτικούς δημιουργούς, ο Δημήτρης Μεσημέρης. «Σαν θα ζωγραφίσεις την αγάπη, βάλε μέσα χρώματα και δάκρυ…βάλε μέσα ελπίδα και ψυχή» τραγούδησε σε μια από τις νέες του δημιουργίες του ο Δημήτρης. Και με αυτά τα συστατικά καρδιάς οι χιλιάδες εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού μαζί με την ΟΠΑΠ Κύπρου, ζωγραφίζουν ήδη την αγάπη προς όφελος χιλιάδων συνανθρώπων μας, παιδιών και μεγάλων!

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top