ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: Θα δώσει την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» σε «βουλευτή» του ΚΕΕ - Τον επικρίνει ο Ερχιουρμάν

Τατάρ: Θα δώσει την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» σε «βουλευτή» του ΚΕΕ - Τον επικρίνει ο Ερχιουρμάν

Σε «βουλευτή» του ΚΕΕ που μπορεί να σχηματίσει «κυβέρνηση», η οποία να μπορεί να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στη «βουλή», θα δώσει την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης», δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ.

Σε δηλώσεις του στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων», μετά την ολοκλήρωση και των σημερινών επαφών του με τους «κοινοβουλευτικούς» αρχηγούς, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι αυτό το άτομο θα πρέπει να καθορισθεί από τα συλλογικά όργανα του κόμματος. Ανέφερε επίσης ότι δεν είναι δυνατόν να δώσει την εντολή στον πρόεδρο του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν, ο οποίος είπε πως εάν ο ίδιος δεν σχηματίσει «κυβέρνηση» ο κ. Τατάρ θα προκηρύξει πρόωρες «βουλευτικές εκλογές» με βάση τις εξουσίες που του δίδει το «σύνταγμα». Αυτή η θέση του κ. Ερχιουρμάν, δήλωσε, δεν βοηθά στην επίτευξη της σταθερότητας.

«Τα μαθηματικά είναι εκεί. Την ώρα που η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, η αναφορά σε πρόωρες εκλογές ως προϋπόθεση, μετατρέπει την πολιτική σε μηχανισμό χάους και όχι εύρεσης λύσης. Με αυτή την προϋπόθεση, δεν θα μπορώ να του αναθέσω την εντολή», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει πως ακούγεται ότι θα δώσει την εντολή σε κάποιον «βουλευτή» του ΚΕΕ, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι θα πρέπει να είναι «βουλευτής» που θα υποδειχθεί από τα συλλογικά όργανα του κόμματος, αλλιώς θα γίνει αιτία αντιπαράθεσης το όλο θέμα. Κι αυτό, είπε, πρέπει να γίνει άμεσα, δηλαδή τα συλλογικά όργανα του ΚΕΕ να καθορίσουν το άτομο αυτό.

Κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι θα κάνω την ανάθεση για τον σχηματισμό «κυβέρνησης» το συντομότερο δυνατό αξιολογώντας διεξοδικά την ανταλλαγή απόψεων με τα πολιτικά κόμματα, πρόσθεσε και σημείωσε ότι κάποιοι πρέπει να αφήσουν στην άκρη τα προσωπικά τους οφέλη και να δουν το όφελος της «χώρας». Πρέπει να είναι προτεραιότητα, συνέχισε, η παραγωγή λύσεων για δομικά προβλήματα, η αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης που έχει επηρεάσει και το ψευδοκράτος και η επικέντρωση στην εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ο Ερσίν Τατάρ ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν βλέπει τυχόν πρόωρες «βουλευτικές εκλογές» ως μια εναλλακτική που μπορεί να σκεφτεί καν. Ανέφερεε ότι το «σύνταγμα» του επιτρέπει να δώσει την εντολή σε «βουλευτή» που μπορεί να σχηματίσει «κυβέρνηση» με ψήφο εμπιστοσύνης.

Σχολιάζοντας την αναφορά Τατάρ στο πρόσωπό του, ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν σε ανάρτησή του έγραψε ότι ο Τ/κ ηγέτης πιστεύει ότι η δική του προϋπόθεση για πρόωρες «εκλογές» θα οδηγήσει τη «χώρα» σε χάος, αλλά ο ίδιος δεν δίστασε, αντί να απομακρύνει από τα καθήκοντά του τον Σουνάτ Ατούν, όπως του είχε ζητήσει ο «πρωθυπουργός» Σουτζούογλου, να προκαλέσει την παραίτηση της «κυβέρνησης», 59 μέρες μετά τη δημιουργία της. Αυτό, πρόσθεσε, οδήγησε χάος και αστάθεια.

Επανέλαβε σε άλλη του ανάρτηση πως το ΡΤΚ δεν θα πάρει μέρος σε μια κυβέρνηση υπό τον Φαίζ Σουτζούογλου, επί καθηκόντων του οποίου η αντιπολίτευση δεν έχει δει τα πρωτόκολλα που έχουν υπογραφεί με την Τουρκία κι έχουν γίνει οι μεγάλες αυξήσεις τιμών σε ρεύμα και αλκοόλ. Ούτε βρίσκει σωστό να δοθεί για τρίτη φορά η εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» στον Φαίζ Σουτζούογλου.

Ανάφερε επίσης ότι δεν δέχεται τη στάση (του Ερσίν Τατάρ) ότι θα δώσει στην αντιπολίτευση την εντολή, αλλά αν δεν μπορέσει να σχηματίσει «κυβέρνηση», τότε θα το αναθέσει σε «βουλευτή» του ΚΕΕ. «Το ΡΤΚ το λέει αυτό τονίζοντας ότι ενώ δεν θεωρεί το μυαλό του ανώτερο κανενός άλλου, δεν θα δεχτεί ότι κάποιος άλλος θεωρεί το δικό του μυαλό ανώτερο από αυτό του ΡΤΚ».

Πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι το ΡΤΚ μπορεί να είναι μέρος μόνο μιας «κυβέρνησης» τεχνοκρατών και μη που θα οδηγήσουν τη «χώρα» σε «εκλογές» και όχι μέρος ενός νέου χάους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top