Τοποθέτηση ΥΠΕΣ για το ενδεχόμενο ολικής άρσης του Αμερικανικού εμπάργκο έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας

Τοποθέτηση ΥΠΕΣ για το ενδεχόμενο ολικής άρσης του Αμερικανικού εμπάργκο έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας

Για το θέμα της ενδεχόμενης ολικής άρσης του αμερικανικού εμπάργκο όπλων που ισχύει έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, έγινε αναφορά σε δύο χωριστές έννοιες.

Πρώτον, η θεσμική διαδικασία προς εξέταση του θέματος πρόκειται να ξεκινήσει, χωρίς βεβαίως να προκαταλαμβάνεται το αποτέλεσμα των εσωτερικών διαδικασιών των ΗΠΑ.

Δεύτερον, το Υπουργείο Εξωτερικών εκτιμά ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει πλέον εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις του νόμου “Eastern Mediterranean Security and Energy Partnership Act of 2019” που ψήφισε το Αμερικανικό Κογκρέσο ύστερα από πρόταση των γερουσιαστών Menendez και Rubio, επομένως προσδοκεί σε αίσια κατάληξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αφθώδης πυρετός: Διαδοχικές συσκέψεις την Τρίτη στο Προεδρικό - Θα ενημερωθεί ο ΠτΔ - Τι θα συζητηθεί

Αφθώδης πυρετός: Διαδοχικές συσκέψεις την Τρίτη στο Προεδρικό - Θα ενημερωθεί ο ΠτΔ - Τι θα συζητηθεί

Η επιδημιολογική εικόνα για τον αφθώδη πυρετό, η εφαρμογή των μέτρων και τα ζητήματα που θέτουν οι κτηνοτροφικές και αγροτικές οργανώσεις θα απασχολήσουν δύο διαδοχικές συσκέψεις την Τρίτη στο Προεδρικό Μέγαρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ το Σάββατο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.