ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: «Είμαστε πρωταθλητές μεταρρυθμίσεων»

Αβέρωφ: «Είμαστε πρωταθλητές μεταρρυθμίσεων»

Με όσα και να μας καταλογίζουν, αυτή η ιστορική παράταξη χάραξε δρόμους και διασφάλισε τη σταθερότητα της χώρας, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας ότι το κόμμα είναι πρωταθλητής και μπροστάρης των μεταρρυθμίσεων.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ μιλούσε σε ημερίδα της Γραμματείας Αθλητισμού του ΔΗΣΥ, που διοργανώθηκε στη Λεμεσό με θέμα, «Ενιαία Αθλητική Νομοθεσία», στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, του Προέδρου του ΚΟΑ και του Δημάρχου Λεμεσού.

Όπως ανέφερε «σε οποιοδήποτε τομέα έγιναν οποιεσδήποτε μεταρρυθμίσεις, μπροστάρης και πρωταθλητής των μεταρρυθμίσεων ήταν ο ΔΗΣΥ», προσθέτοντας πως «με όσα και να μας καταλογίζουν, αυτή η ιστορική παράταξη είναι αυτή που χάραξε δρόμους και διασφάλισε τη σταθερότητα της χώρας».

Ο κ. Νεοφύτου έθεσε το θέμα δημιουργίας Υφυπουργείου Αθλητισμού, προσθέτοντας παράλληλα πως θα πρέπει πρώτα να καθοριστεί ο αριθμός των Υφυπουργείων που η μικρή Κύπρος θα μπορούσε να έχει.

«Αφού θέσουμε αυτό το πλαίσιο, την οροφή, θεωρώ ότι θα ήταν σωστό (για ένα Υφυπουργείο Αθλητισμού) καθώς ο αθλητισμός είναι ένας σοβαρός τομέας που απασχολεί το σύνολο της κοινωνίας, όχι μόνο τους επαγγελματίες, αλλά ξεκινά από τα παιδιά μας και συνεχίζει μέχρι τους συνταξιούχους μας», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο θέμα της ενιαίας αθλητικής νομοθεσίας και χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία του Γραφείου Αθλητισμού για συζήτηση του θέματος, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ υπέδειξε πως «πρέπει να το κάνουμε πράξη, αλλά πρέπει να το δούμε οριζόντια και να βάλουμε μια ειδική ομάδα να κάνει ενιαίες νομοθεσίες για τον κάθε τομέα».

«Ένα από τα προβλήματα στον τόπο είναι η πολυνομία και υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί νομοί για το ίδιο θέμα που αφορούν διαφορετικά Υπουργεία, με αποτέλεσμα να συγκρούεται ο ένας με τον άλλο», είπε και πρόσθεσε ότι «είμαστε ριζοσπάστες, είμαστε μεταρρυθμιστές και μπορούμε να κάνουμε άλματα προς τα εμπρός, να δημιουργήσουμε την καλύτερη Κύπρος για εμάς και τα παιδιά μας».

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε και στο θέμα για περιορισμό στις θητείες των αθλητικών ομοσπονδιών, λέγοντας πως αυτό θα πρέπει να συνδυαστεί με την αξιοποίηση εκείνων των ανθρώπων που έχουν αποκτήσει γνώση και εμπειρία, προσφέροντας για μια ζωή στον αθλητισμό.

Δεν θα πρέπει, συνέχισε, να αφήνουμε να πηγαίνει χαμένη η πείρα αυτών των ανθρώπων και «πρέπει να βρούμε έναν θεσμοθετημένο τρόπο για να δούμε πως τους αξιοποιούμε και παράλληλα να κάνουμε την αλλαγή, θέτοντας το όριο των θητειών, χωρίς να αφήνουμε στα αζήτητα αυτόν τον εθνικό πλούτο της γνώσης».

Τέλος, συνεχάρη την Γραμματεία Αθλητισμού για την πρωτοβουλία της καθώς και την Κυβέρνηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομο Προδρόμου και τους προκατόχους του, Κώστα Καδή και Κώστα Χαμπιαούρη, για το έργο που έχουν επιτελέσει κατά την παρούσα διακυβέρνηση.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Παιδείας, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρωτοβουλία του Γραφείου Αθλητισμού του ΔΗΣΥ να συζητήσει και να θέσει προτάσεις για ενιαία αθλητική νομοθεσία.

«Αυτή η παράταξη σεμνύνεται ότι ολόκληρο το οικοδόμημα, το θεσμικό πλαίσιο, οι κατευθύνσεις πολιτικής στον αθλητισμό, προέρχονται από το ΔΗΣΥ» ανέφερε ο κ. Προδρόμου και πρόσθεσε πως «σε ανύποπτο χρόνο, από πρωτεργάτες του αθλητισμού που ήταν πρωτεργάτες και της παράταξης, έχουμε ανοίξει δρόμους».

Πατώντας σήμερα σε στέρεο έδαφος, με τη δουλειά που έγινε και από τον ΚΟΑ και από την Ολυμπιακή Επιτροπή, στο δικό της πεδίο, «όλο αυτό το διάστημα καταφέραμε να διαχειριστούμε την επίπονη περίοδο της πανδημίας, καταφέραμε να κρατήσουμε την σπίθα και την ορμή του αθλητισμού ζωντανή», κατέληξε στην παρέμβαση του ο Υπουργός.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top