ΔΙΕΘΝΗ

Στο μυαλό ενός serial killer που έβαζε κριτικές στο Amazon για τα εργαλεία βασανισμού που χρησιμοποιούσε

Στο μυαλό ενός serial killer που έβαζε κριτικές στο Amazon για τα εργαλεία βασανισμού που χρησιμοποιούσε

Με δύο πτυχία και μια καριέρα ως γραφίστας, ο Todd Kohlhepp φαινόταν να τα έχει όλα μαζί. Ο γεννημένος στη Φλόριντα επιχειρηματίας ξεκίνησε ακόμη και μια κτηματομεσιτική εταιρεία με δώδεκα υπαλλήλους στη Νότια Καρολίνα, μάθαινε να πετάει αεροπλάνα και είχε στην κατοχή του σχεδόν 100 στρέμματα γης.

Χρειάστηκαν χρόνια για να συνειδητοποιήσει κανείς ότι ήταν ένας κατά συρροή δολοφόνος.

Πράγματι, κάτω από την επαγγελματική βιτρίνα του Kohlhepp βρισκόταν ένας άνθρωπος που πάλευε με το θυμό και τη σκληρότητα από την παιδική του ηλικία. Ο πατέρας του ισχυρίστηκε αργότερα ότι το μόνο συναίσθημα που γνώριζε ήταν η οργή.

Αυτή η οργή κορυφώθηκε για πρώτη φορά όταν ο Kohlhepp ήταν μόλις 15 ετών και απήγαγε και βίασε ένα κορίτσι στο Tempe της Αριζόνα με την απειλή όπλου. Καταδικάστηκε σε 15 χρόνια πίσω από τα κάγκελα και αποφυλακίστηκε το 2001 – μόνο και μόνο για να δολοφονήσει επτά ανθρώπους.

Ενώ οι έμπειροι ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών δεν ήταν άγνωστοι σε τέτοια εγκλήματα, ο Kohlhepp θα αποδεικνυόταν μία διαφορετική περίπτωση serial killer. Ο Τύπος τον ονόμασε «δολοφόνο των κριτικών του Amazon», καθώς είχε αφήσει πίσω του ένα ανατριχιαστικό ίχνος σχολίων στη δημοφιλή ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου, για μερικά από τα προϊόντα που χρησιμοποίησε ο ίδιος στα φρικτά εγκλήματά του.

Η παιδική ηλικία του Todd Kohlhepp και τα πρώτα ανησυχητικά δείγματα
Ο Todd Christopher Sampsell γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου 1971 στο Fort Lauderdale της Φλόριντα και οι γονείς του Kohlhepp χώρισαν όταν ήταν μόλις δύο ετών. Λίγο αργότερα, η μητέρα του Regina Tague παντρεύτηκε τον Carl Kohlhepp, ο οποίος έγινε νόμιμα πατριός του το 1976.

Ο Kohlhepp άρχισε να εμφανίζει ανησυχητικά χαρακτηριστικά ενώ ζούσε στη Νότια Καρολίνα και τη Τζόρτζια υπό την επιμέλεια της μητέρας και του πατριού του. Γνωστός νταής, κατέστρεφε συχνά τις σχολικές εργασίες των συμμαθητών του και εκδιώχθηκε από τους προσκόπους λόγω κακής συμπεριφοράς. Σκότωσε ακόμη και ένα χρυσόψαρο με χλωρίνη και πυροβόλησε έναν σκύλο με αεροβόλο όπλο.


Αλλά όπως διαπίστωσαν αργότερα οι ερευνητές του FBI, ο Kohlhepp εκφοβιζόταν στο σπίτι του. «Τον κακομεταχειρίζονταν, τον εγκατέλειπαν, ο παππούς του τον χτυπούσε με ένα ξυράφι για βοοειδή», δήλωσε ο πράκτορας του FBI Τζον Ντάγκλας. «Ακόμα και στο δημοτικό σχολείο, ήταν νταής. Όταν ήταν εννέα ετών, κατέληξε σε ψυχιατρική κλινική. Ήταν πολύ, πολύ θυμωμένος. Πραγματικά έγινε το προϊόν αυτής της εξαιρετικά δυσλειτουργικής οικογένειας».

Ο Kohlhepp περιφρονούσε τον πατριό του και επιθυμούσε να ζήσει με τον βιολογικό του πατέρα. Θα περνούσε μερικά χρόνια σε συμβουλευτική πριν η επιθυμία του αυτή γίνει πραγματικότητα το 1983. Καθώς η μητέρα του βρισκόταν σε δεύτερο διαζύγιο, αποφασίστηκε ο Kohlhepp να ζήσει με τον πατέρα του στο Tempe της Αριζόνα. Δυστυχώς, αυτό αποδείχθηκε καταστροφικό για μία νεαρή κοπέλα.

Ενώ του άρεσε να μαθαίνει πώς να «ανατινάζει πράγματα και να φτιάχνει βόμβες» με τον πατέρα του, ο Kohlhepp έμαθε επίσης να τον μισεί αρκετά σύντομα, καθώς ο Sampsell περνούσε τον περισσότερο χρόνο του σε ραντεβού. Όταν απαίτησε από τη μητέρα και τον πατριό του να τον πάρουν πίσω στο σπίτι του, εκείνοι βρήκαν δικαιολογίες για να τον κρατήσουν στο Tempe.

Τότε, στις 25 Νοεμβρίου 1986, ο θυμός του Kohlhepp πραγματικά έκανε το βήμα από το οποίο δεν υπάρχει γυρισμός.

Απελευθερώνοντας τον «Amazon Review Killer»
Καθώς ο πατέρας του έλειπε, ο Kohlhepp παρέσυρε μια ντόπια κοπέλα από το σπίτι της, ισχυριζόμενος ότι ο φίλος της ήθελε να της μιλήσει. Την ανάγκασε να μπει στο σπίτι του με ένα περίστροφο 22 χιλιοστών, της έδεσε τα άκρα με σχοινί και της έκλεισε το στόμα με ταινία. Αφού τη βίασε, την συνόδευσε στο σπίτι της – προειδοποιώντας ότι θα σκότωνε την οικογένειά της αν μιλούσε.

Ο Kohlhepp συνελήφθη μέσα σε λίγες ώρες και διαγνώστηκε με οριακή διαταραχή προσωπικότητας. Η ψυχιατρική του αξιολόγηση έδειξε σημάδια συναισθηματικής διαταραχής, αλλά όχι ψύχωσης – και δείκτη νοημοσύνης 118. Όταν ρωτήθηκε γιατί βίασε ένα αθώο κορίτσι, είπε ότι ήταν θυμωμένος με τον πατέρα του. Κανένας από τους τρεις κηδεμόνες του δεν τον επισκέφθηκε στη φυλακή.

Όταν ο υπεύθυνος αναστολής ανηλίκων συνέστησε να δικαστεί ως ενήλικας, ο Kohlhepp δέχτηκε μια συμφωνία με την οποία θα αποσυρόταν η κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης, αλλά θα έπρεπε να εγγραφεί ως σεξουαλικός παραβάτης. Του επιβλήθηκαν 15 χρόνια χωρίς δυνατότητα αναστολής στις 19 Ιανουαρίου 1987.

Αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2001, ο 30χρονος κατάδικος μετακόμισε στο Σπάρτανμπεργκ της Νότιας Καρολίνας. Πήρε το πρώτο του δίπλωμα οδήγησης και βρήκε δουλειά στην επιχείρηση αθλητικών ενδυμάτων Seven Sons & Co. γεμίζοντας το βιογραφικό του με ένα κατασκευασμένο ιστορικό απασχόλησης.

Στις 6 Νοεμβρίου του 2003, ο δολοφόνος της Amazon Review Killer πρόσθεσε στη λίστα και τη δολοφονία. Φέρεται να τον είχαν πετάξει έξω από το κατάστημα Superbike Motorsports επειδή προσπαθούσε να επιστρέψει ένα ποδήλατο. Επέστρεψε με ένα όπλο, σκοτώνοντας τον 30χρονο ιδιοκτήτη Scott Ponder, την 52χρονη μητέρα του Beverly, τον 29χρονο διευθυντή Brian Lucas και τον 26χρονο μηχανικό Chris Sherbert.

Διέφυγε από τη δικαιοσύνη για πάνω από μια δεκαετία, αλλά σύντομα θα αποκάλυπτε δημόσια τις ενδόμυχες σκέψεις του στο διαδίκτυο. Με ένα προφίλ που ονομαζόταν απλώς «εγώ», ο Kohlhepp δημιούργησε μια λίστα επιθυμιών του Amazon με προϊόντα που θα αξιολογούσε. Αυτές περιλάμβαναν αντικείμενα όπως αλυσοπρίονα – και υποδήλωναν πόσο αιμοδιψής ήταν πραγματικά: «Λειτουργεί εξαιρετικά … το να κάνεις τον γείτονα να μείνει ακίνητος ενώ τον κυνηγάς με αυτό είναι αρκετά δύσκολο χωρίς να έχεις ένα εύκολο στη χρήση αλυσοπρίονο …».

Το τέλος του φονικού ξεφαντώματος του Kohlhepp
Ο Kohlhepp απέκτησε την άδειά του ως κτηματομεσίτης το 2006 παραλείποντας να αποκαλύψει το ποινικό του παρελθόν. Η νεοσύστατη εταιρεία του TKA Real Estate αναπτύχθηκε ραγδαία. Ο Kohlhepp τη διηύθυνε από το σπίτι του στο Moore της Νότιας Καρολίνας, το οποίο αγόρασε για 137.500 δολάρια.

Πλέον, ως επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο Kohlhepp αγόρασε 95 στρέμματα στο Woodruff της Νότιας Καρολίνας για 305.632 δολάρια και τα περιέφραξε με έναν φράχτη από συρματόπλεγμα. Συνέχισε να αφήνει ανατριχιαστικές κριτικές στο Amazon για αντικείμενα όπως μαχαίρια, λουκέτα, αξεσουάρ όπλων, στόχους, βιβλία για χειρουργική επέμβαση έκτακτης ανάγκης – και μικρά φτυάρια.

«Κρατήστε το στο αυτοκίνητο για όταν πρέπει να κρύψετε τα πτώματα και έχετε αφήσει το φτυάρι κανονικού μεγέθους στο σπίτι», έγραφε μια κριτική. «Δεν συνοδεύεται από ένα νάνο, που θα ήταν ωραίο».

Στη συνέχεια, τον Αύγουστο του 2016, η δολοφονική του μανία επέστρεψε.

Στα τέλη Αυγούστου, η 30χρονη Kala Brown και ο 32χρονος φίλος της Charles Carver προσλήφθηκαν για να καθαρίσουν το συγκρότημα του Kohlhepp. Στις 31 του μήνα, δηλώθηκε η εξαφάνισή τους. Η αστυνομία της κομητείας Σπάρτανμπεργκ ανακάλυψε τελικά ότι τα κινητά τηλέφωνα τόσο της Brown όσο και του Carver είχαν δώσει τις τελευταίες τους ενδείξεις κάπου στην περιοχή του σπιτιού του Kohlehepp.


Όταν πραγματοποίησαν έρευνα στην ιδιοκτησία του Kohlhepp, άκουσαν χτυπήματα από ένα κοντέινερ στο οικόπεδό του και βρήκαν τον Brown παγιδευμένο μέσα. Μέχρι τότε την είχαν βιάσει, την είχαν αλυσοδέσει και φοβόταν για τη ζωή της για σχεδόν δύο μήνες.

Η Brown κατέθεσε αργότερα ότι ο Kohlhepp πυροβόλησε τον Carver μπροστά στα μάτια της πριν την αλυσοδέσει.

Ο serial killer που έβαζε κριτικές στο Amazon
Ενώ ήταν υπό κράτηση, ο Kohlhepp αποκάλυψε τη θέση δύο ακόμη πτωμάτων στην ιδιοκτησία του. Ταυτοποιήθηκαν ως ο 29χρονος Johnny Joe Coxie και η 26χρονη Meagan Leigh McCraw-Coxie, οι οποίοι αγνοούνταν από τον Δεκέμβριο του 2015, αφού είχαν επίσης προσληφθεί για να καθαρίσουν το σπίτι του Kohlhepp. Και οι δύο είχαν πυροβοληθεί.


Κατηγορούμενος για επτά δολοφονίες, δύο απαγωγές και μία σεξουαλική επίθεση, ο Kohlhepp δήλωσε ένοχος στις 26 Μαΐου 2017 σε επτά διαδοχικές ποινές ισόβιας κάθειρξης χωρίς δυνατότητα αναστολής.

Όταν ρωτήθηκε από τη μητέρα του πόσους άλλους είχε σκοτώσει, φέρεται να είπε: «Δεν έχεις αρκετά δάχτυλα»…

Πηγη: newsbeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top