ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Μεταφορών και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας - Στο τραπέζι το πακέτο της ΕΕ «Fit for 55»

Στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Μεταφορών και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας - Στο τραπέζι το πακέτο της ΕΕ «Fit for 55»

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Βασίλης Δημητριάδης, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακούς παράγοντες, αναχωρούν σήμερα για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιήσουν σειρά επαφών με Ευρωβουλευτές και αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αντικείμενο των συναντήσεων θα είναι το υπό συζήτηση νέο νομοθετικό πακέτο της ΕΕ “Fit for 55”, το οποίο αποσκοπεί να καταστήσει την ΕΕ την πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρο μέχρι το 2050. Ενώ η Κύπρος συμμερίζεται την ανάγκη μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, το προτεινόμενο πακέτο το οποίο βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση σε Συμβούλιο και Ευρωκοινοβούλιο επηρεάζει σημαντικούς τομείς της κυπριακής οικονομίας, όπως η ναυτιλία και οι αερομεταφορές.

Κατά τις επαφές τους, οι κ.κ. Καρούσος και Δημητριάδης θα παρουσιάσουν τις εθνικές θέσεις της Κύπρου, με σκοπό να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για να επιτευχθούν βελτιώσεις σε διάφορες πρόνοιες των υπό διαπραγμάτευση νομοθετημάτων. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι απειλές της Χεζμπολάχ είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικές

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι απειλές της Χεζμπολάχ είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικές

Οι απειλές της Χεζμπολάχ είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικές, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μάθιου Μίλερ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη, αναφερόμενος στις απειλές που εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προς την Κύπρο .

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top