Προς επικαιροποίηση η Συμφωνία Κύπρου-Σεϋχελλών για συνεργασία σε θέματα παιδείας

Προς επικαιροποίηση η Συμφωνία Κύπρου-Σεϋχελλών για συνεργασία σε θέματα παιδείας

Τρόπους προώθησης της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και των Σεϋχελλών και της διαμόρφωσης των κατάλληλων μηχανισμών ανταλλαγής καλών πρακτικών και εμπειρογνωμοσύνης, συζήτησαν ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, και η Υπουργός Νεολαίας, Αθλητισμού και Οικογένειας των Σεϋχελλών, Marie-Celine Zialor, σε συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα, στο Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, κατά τη συνάντηση, εκφράστηκε η πρόθεση και από τις δύο πλευρές για ανανέωση της ήδη υπάρχουσας Συμφωνίας για Συνεργασία στους τομείς της Παιδείας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού, η οποία είχε υπογραφτεί από το 2008 και τώρα θα επικαιροποιηθεί, λαμβάνοντας υπόψη τα νεότερα δεδομένα και την αμοιβαία επιθυμία για στενότερη συνεργασία.

Ο δύο Υπουργοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πολύ εποικοδομητική συνάντηση που είχαν με τον κ. Προδρόμου και συμφώνησαν ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο και θέληση και από τις δυο πλευρές για μεγαλύτερη συνεργασία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE