ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλοκαιρινές διακοπές: Οι χαλαρώσεις έφεραν και αύξηση κρατήσεων - Ελλάδα, Ευρώπη και… κρουαζιέρες προτιμούν οι Κύπριοι

Καλοκαιρινές διακοπές: Οι χαλαρώσεις έφεραν και αύξηση κρατήσεων - Ελλάδα, Ευρώπη και… κρουαζιέρες προτιμούν οι Κύπριοι

Είναι γενικά παραδεκτό ότι υπάρχει μικρή αύξηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων λόγω της ανόδου στα καύσιμα. «Όσο υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ αεροπορικών εταιρειών και δρομολογίων οι τιμές θα κρατούνται σε σταθερό επίπεδο και θα υπάρχουν και φθηνά δρομολόγια», δήλωσε στο ThemaOnline o Πρόεδρος του Βασίλης Σταματάρης - Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA).

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον του κόσμου για ταξιδιωτικά πακέτα σημείωσε ο κ. Σταματάρης. «Έπαιξαν σίγουρα μεγάλο ρόλο οι χαλαρώσεις στα μέτρα κατά της πανδημίας από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Στο άκουσμα της κατάργησης του safepass είχαμε και αύξηση στις κρατήσεις», ανέφερε.

Στον παρόν στάδιο, οι Κύπριοι προχωρούν σε κρατήσεις κατά το τριήμερο του Κατακλυσμού (11-13 Ιουνίου) ενώ δειλά - δειλά εκδηλώνουν ενδιαφέρον για καλοκαιρινές διακοπές περί τα τέλη Ιουνίου.

Παραμένει αγαπημένος προορισμός των Κυπρίων η Ελλάδα. Στην ταξιδιωτική μας λίστα βρίσκονται και χώρες της Ευρώπης με τις οποίες υπάρχουν νέα απευθείας δρομολόγια από την Κύπρο όπως Γαλλία, Γερμανία και Φινλανδία.

Στο παιχνίδι οι κρουαζιέρες

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του ACTA, υπάρχουν τρεις τύποι πακέτων που προσφέρονται: τα οργανωμένα, τα δυναμικά και οι κρουαζιέρες που κάνουν στάση στην Κύπρο.

«Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του κοινού παραμένει στα οργανωμένα ταξίδια αφού οι πελάτες είναι ξέγνοιαστοι και απολαμβάνουν ξενοδοχεία, φαγητό, ξεναγούς και άλλες υπηρεσίες σε συγκεκριμένη τιμή», σημείωσε. Παράλληλα, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες μπορούν να προσφέρουν και «δυναμικά» πακέτα όπου ουσιαστικά ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τις μέρες του ταξιδιού, αεροπορική εταιρεία, ξενοδοχείο κτλ με βάση τις ανάγκες και προτιμήσεις του.

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των Κυπρίων και για κρουαζιέρες. «Υπάρχουν πλέον πολλά δρομολόγια με κρουαζιέρες που κάνουν στάση στην Κύπρο και συνδέουν το νησί μας με άλλα λιμάνια», σημείωσε.

Προειδοποίηση προς ταξιδιώτες

Ο Πρόεδρος του ACTA κάλεσε το κοινό να είναι προσεκτικό όταν κάνει κρατήσεις διαδικτυακά και να είναι πιο ευέλικτο με το ταξίδι του. «Η πανδημία είναι ακόμη μαζί μας και υπάρχει το ενδεχόμενο νόσησης την τελευταία στιγμή ή άλλοι παράγοντες να οδηγήσουν σε ακύρωση-αλλαγή της πτήσης. Πρέπει να μαθαίνουμε από το πρόσφατο παρελθόν και να είμαστε προσεκτικοί. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες με την εμπειρία να διαχειριστούν τέτοιες περιπτώσεις και να παρέχουν περισσότερη ασφάλεια», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top