Επίθεση αγριόγατας: Ενδεχόμενο να εισήχθη παράνομα στην Κύπρο - Πιθανόν πλαστά τα έγγραφα
11.05.2022 - 13:06
Σε διερεύνηση της αυθεντικότητας των εγγραφών εισαγωγής της αγριόγατας που επιτέθηκε σε τρίχρονο παιδάκι προχωρούν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες. Μάλιστα στα έγγραφα αναφέρεται ότι πρόκειται για διασταύρωση γάτας.
Μιλώντας στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» του ANT1, ο διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Χριστόδουλος Πίπης έχει γίνει μια πρώτη αξιολόγηση ευρημάτων από τον χώρο διαμονής του ζώου τα οποία θα δοθούν στην Αστυνομία στο πλαίσιο της δικής της διερεύνησης.
Θα γίνει η αντιπαράθεση με τα στοιχεία για διακίνηση τέτοιων ζώων στην Κύπρο και αν δεν αφίχθη μέσω αεροδρομίου σημαίνει ότι εισήχθη παράνομα στην ΚΔ. «Η εικόνα θα ξεκαθαρίσει από τη διερεύνηση της Αστυνομίας σε συνδυασμό με τις πρόνοιες της κτηνιατρικής νομοθεσίας», σημείωσε ο κ. Πίπης.
Ένα από τα σενάρια, με βάση και τις πρόνοιες της νομοθεσίας είναι η μεταφορά του ζώου σε ζωολογικό κήπο.
Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.