ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση κατά 593 άτομα απασχόλησης στην Κυβέρνηση ετησίως τον Απρίλιο λόγω εκτάκτων

Αύξηση κατά 593 άτομα απασχόλησης στην Κυβέρνηση ετησίως τον Απρίλιο λόγω εκτάκτων

Αυξήθηκε κατά 1,1% ή 593 άτομα η απασχόληση στην Κυβέρνηση τον Απρίλη του 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021, και ανήλθε στα 53.930 άτομα, λόγω αύξησης 1.309 ατόμων στο έκτακτο προσωπικό, παρά τη μείωση κατά 657 άτομα στο μόνιμο προσωπικό.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, στο μόνιμο προσωπικό της Κυβέρνησης, στην οποία περιλαμβάνονται η Δημόσια Υπηρεσία, η Εκπαιδευτική Υπηρεσία, οι Δυνάμεις Ασφαλείας και οι Ωρομίσθιοι Κυβερνητικοί Εργάτες, παρατηρείται μείωση κατά 657 άτομα (2,5%), από 26.689 σε 26.032 άτομα. Στο έκτακτο προσωπικό παρατηρείται αύξηση κατά 1.309 άτομα (7,2%) φθάνοντας τα 19.556 σε σχέση με 18.247 άτομα τον Απρίλιο του 2021.

Σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2021, παρατηρείται αύξηση στο προσωπικό της Δημόσιας Υπηρεσίας (0,1%) και της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (4,2%), ενώ το προσωπικό των Δυνάμεων Ασφαλείας παραμένει σταθερό.

Στο μόνιμο προσωπικό, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, παρατηρείται μείωση και στις τρείς κατηγορίες, με τη μεγαλύτερη να παρουσιάζεται στο προσωπικό της Δημόσιας Υπηρεσίας (3,1%).

Αντιθέτως, στο έκτακτο προσωπικό παρατηρείται αύξηση και στις τρείς κατηγορίες με το προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη (14,2%). Στο Ωρομίσθιο Προσωπικό παρατηρείται μείωση (0,7%), σε σχέση με τον Απρίλιο του 2021.

Σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2022, παρατηρείται αύξηση στο προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (0,1%), μείωση στο προσωπικό των Δυνάμεων Ασφαλείας (0,2%), ενώ το προσωπικό της Δημόσιας Υπηρεσίας παραμένει σταθερό.

Στο μόνιμο προσωπικό παρατηρείται η ίδια μείωση (0,3%) στις κατηγορίες της Δημόσιας Υπηρεσίας και των Δυνάμεων Ασφαλείας, ενώ το μόνιμο προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας παραμένει σταθερό.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, στο έκτακτο προσωπικό παρατηρείται η ίδια αύξηση (0,3%) στο προσωπικό της Δημόσιας Υπηρεσίας και της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, ενώ παρατηρείται μείωση στο προσωπικό των Δυνάμεων Ασφαλείας (0,2%). Στο Ωρομίσθιο Προσωπικό παρατηρείται αύξηση (0,8%) σε σχέση με τον Μάρτιο του 2022.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top