ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξαναχτύπησε με έκθεση της βουλής ο Δημητριάδης για το ασυμβίβαστο Μαυρογιάννη

Ξαναχτύπησε με έκθεση της βουλής ο Δημητριάδης για το ασυμβίβαστο Μαυρογιάννη

Το Πολιτικό Γραφείο του υποψηφίου Προέδρου Αχιλλέα Δημητριάδη επαναλαμβάνει σε ανακοίνωση του, την κατηγορηματική θέση του ότι η Κύπρος δεν μπορεί να συνεχίσει να διαιωνίζει τα παράλογα προνόμια για κρατικούς αξιωματούχους. 

Στο Περίγραμμα Θέσεων που ο Α. Δημητριάδης έχει παρουσιάσει κατά την εξαγγελία της υποψηφιότητας του στις 28 Φεβρουαρίου 2022, κάτω από τον πυλώνα «Τίμιο Κράτος», παρατίθενται τα ακόλουθα παράλογα προνόμια που επιβάλλεται να τερματιστούν:

i. Διπλές συντάξεις τέλος, τέρμα στα παράλογα προνόμια, όπως τα αφορολόγητα οχήματα

ii. Λιμουζίνες τέλος, διακίνηση με υπηρεσιακά υβριδικά και χαμηλού κυβισμού αυτοκίνητα και μόνο για υπηρεσιακές υποθέσεις

Σε σχέση με δημοσιεύματα στον τύπο για το καθεστώς της διπλής θέσης που κατείχε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, το Πολιτικό Γραφείο του Α. Δημητριάδη υπογραμμίζει ότι το περιεχόμενο των εν λόγω δημοσιευμάτων δεν απαντά στο επίκαιρο θέμα του ασυμβίβαστου του διορισμού του ως Μόνιμου Αντιπροσώπου στη Νέα Υόρκη στις 15/2/2019, ενώ ήταν ταυτόχρονα και διαπραγματευτής.

Το ασυμβίβαστο αποδεικνύεται μεταξύ άλλων από την έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ημερομηνίας 11/7/2019, με βάση την οποία ο τότε ΥΠΕΞ Ν. Χριστοδουλίδης παραδέχθηκε ότι ο διορισμός Μαυρογιάννη «προσκρούει στο άρθρο 3 του περί Διαπραγματευτή της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας για το Κυπριακό Νόμου του 2013, δεδομένου ότι ο κ. Μαυρογιάννης έχει διοριστεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δυνάμει των εξουσιών που του απονέμει το πιο πάνω άρθρο, ως ο Διαπραγματευτής της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας για το Κυπριακό». Ο ίδιος ο Ν. Χριστοδουλίδης παραδέχθηκε επίσης ότι «για να καταστεί σύννομη η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τοποθέτηση του κ. Μαυρογιάννη ως Μόνιμου Αντιπροσώπου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη με παράλληλη διατήρηση του αξιώματος του διαπραγματευτή πρέπει να τροποποιηθεί κατάλληλα ο βασικός νόμος....»

Επισυνάπτεται ο σχετικός σύνδεσμος για εύκολη αναφορά

Ως γνωστόν η «κατά παραγγελίαν» τροποποίηση του νόμου έγινε με ψηφοφορία στην ολομέλεια με 23 Βουλευτές υπέρ και 17 εναντίον.

Ο Α. Δημητριάδης τονίζει ότι αυτές οι πρακτικές που παράγει συνεχώς το υφιστάμενο σύστημα της αδιαφάνειας, δεν ανταποκρίνονται στις δικές του αξίες όπως τις αντιλαμβάνομαι μέσα από το «Τίμιο Κράτος» και ούτε γίνονται αποδεκτές από τη μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top