ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ σε υπουργική συνάντηση στο Μαρακές: Επισήμανε τον ρόλο της Κύπρου για να ηττηθεί το Daesh

ΥΠΕΞ σε υπουργική συνάντηση στο Μαρακές: Επισήμανε τον ρόλο της Κύπρου για να ηττηθεί το Daesh

Τον ρόλο που διαδραμάτισε η Κύπρος κατά την κορύφωση των προσπαθειών του Συνασπισμού ώστε να ηττηθεί το Daesh επεσήμανε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης σε παρέμβασή του στην υπουργική συνάντηση του Διεθνούς Συνασπισμού κατά του Daesh / ISIL, στο Μαρακές, καλώντας παράλληλα τα κράτη να υπογράψουν και να κυρώσουν τη Σύμβαση της Λευκωσίας, που ποινικοποιεί το παράνομο εμπόριο πολιτιστικής κληρονομιάς, κάτι που αποτελεί μια από τις πηγές χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη οι εργασίες της υπουργικής συνάντησης του Διεθνούς Συνασπισμού κατά του Daesh / ISIL, ο οποίος ιδρύθηκε το 2014 και σε αυτόν συμμετέχουν 84 κράτη και Διεθνείς Οργανισμοί.

Η υπουργική συνάντηση συνδιοργανώθηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών του Μαρόκο Νάσερ Μπουρίτα και τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν με βασικό αντικείμενο το συντονισμό των διεθνών προσπαθειών για καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «κατά τις εργασίες της συνάντησης ο κ. Κασουλίδης προέβη σε παρέμβαση για την κατάσταση στην Αφρική. Ανέδειξε τη σημασία συντονισμού των διεθνών προσπαθειών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των βασικών γενεσιουργών της αιτιών».

«Επεσήμανε τον ρόλο που διαδραμάτισε η Κύπρος κατά την κορύφωση των προσπαθειών του Συνασπισμού ώστε να ηττηθεί το Daesh, ενώ κάλεσε τα κράτη να υπογράψουν και να κυρώσουν την Σύμβαση της Λευκωσίας που ποινικοποιεί το παράνομο εμπόριο πολιτιστικής κληρονομιάς, κάτι που αποτελεί μια από τις πηγές χρηματοδότησης της τρομοκρατίας», σημειώνεται.

Τόνισε, προστίθεται, «ότι τα κράτη του συνασπισμού θα πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση καθώς το Daesh διατηρεί τη δυνατότητα να ενεργεί αποσταθεροποιητικά, καθώς νέοι μαχητές στρατολογούνται στις τάξεις του. Ανέδειξε τη σημασία καταπολέμησης της ξένης κακόβουλης επιρροής στην αφρικανική ήπειρο, η οποία υποδαυλίζει την εκεί δράση τρομοκρατικών οργανώσεων».

Ενημέρωσε επίσης τα μέλη του συνασπισμού για την πρόθεση της Κύπρου να συμβάλει στην όλη προσπάθεια με την διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο Κέντρο CYCLOPS.

Κατά την παρουσία του στο Μαρακές, ο κ. Κασουλίδης πραγματοποίησε διμερείς επαφές και συναντήσεις με τους ομολόγους του από το Μαρόκο, το Μπαχρέιν, τη Σαουδική Αραβία και τη Γεωργία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top