Προσλήψεις δασοπυροσβεστών: Καταγγελίες για ρουσφέτι – «Παρουσίασαν αποδεικτικά στοιχεία «μαϊμού»

Προσλήψεις δασοπυροσβεστών: Καταγγελίες για ρουσφέτι – «Παρουσίασαν αποδεικτικά στοιχεία «μαϊμού»

Ρουσφέτι στη διαδικασία προσλήψεων στον δασικό σταθμό της Παναγιάς καταγγέλλουν υποψήφιοι εποχικοί δασοπυροσβέστες, όπως μετάδωσε ο ανταποκριτής του Alpha στην Πάφο Κώστας Νάνος.

Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλουν, από τους 18 δασοπυροσβέστες που προσλήφθηκαν για το δασικό σταθμό της Παναγιάς μόνο οι 4 κατάγονται από κοινότητες της περιοχής, ενώ οι υπόλοιποι προέρχονται από πιο μακρινές περιοχές. Να σημειωθεί ότι ένα από τα βασικά κριτήρια για την πρόσληψη ήταν η απόσταση από τον χώρο διαμονής τους.

«Συνολικά, το τελευταίο διάστημα προσλήφθηκαν 100 δασοπυροσβέστες»

Σύμφωνα με τον ALPHA, υποστηρίζεται ότι ορισμένοι υποψήφιοι ενδεχομένως να παρουσίασαν αποδεικτικά στοιχεία «μαϊμού» για να μπορέσουν να προσληφθούν και να πάρουν περισσότερα μόρια, αλλά και ότι υπήρξαν κομματικές παρεμβάσεις. 

«Ο διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, διευκρίνισε ότι όλοι οι προσκληθέντες πέτυχαν περισσότερα μόρια από αυτούς που δεν προσλήφθηκαν πριν από την προφορική εξέταση, η οποία αποτελούσε το 30% του βαθμού επιτυχίας»

Δείτε το απόσπασμα:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ενημερώθηκε για δείπνο με Ερντογάν με Κόστα-Φον ντερ Λάιεν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ενημερώθηκε για δείπνο με Ερντογάν με Κόστα-Φον ντερ Λάιεν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με αντικείμενο της συζήτησης το χθεσινοβραδινό δείπνο που είχαν με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.