Προσλήψεις δασοπυροσβεστών: Καταγγελίες για ρουσφέτι – «Παρουσίασαν αποδεικτικά στοιχεία «μαϊμού»

Προσλήψεις δασοπυροσβεστών: Καταγγελίες για ρουσφέτι – «Παρουσίασαν αποδεικτικά στοιχεία «μαϊμού»

Ρουσφέτι στη διαδικασία προσλήψεων στον δασικό σταθμό της Παναγιάς καταγγέλλουν υποψήφιοι εποχικοί δασοπυροσβέστες, όπως μετάδωσε ο ανταποκριτής του Alpha στην Πάφο Κώστας Νάνος.

Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλουν, από τους 18 δασοπυροσβέστες που προσλήφθηκαν για το δασικό σταθμό της Παναγιάς μόνο οι 4 κατάγονται από κοινότητες της περιοχής, ενώ οι υπόλοιποι προέρχονται από πιο μακρινές περιοχές. Να σημειωθεί ότι ένα από τα βασικά κριτήρια για την πρόσληψη ήταν η απόσταση από τον χώρο διαμονής τους.

«Συνολικά, το τελευταίο διάστημα προσλήφθηκαν 100 δασοπυροσβέστες»

Σύμφωνα με τον ALPHA, υποστηρίζεται ότι ορισμένοι υποψήφιοι ενδεχομένως να παρουσίασαν αποδεικτικά στοιχεία «μαϊμού» για να μπορέσουν να προσληφθούν και να πάρουν περισσότερα μόρια, αλλά και ότι υπήρξαν κομματικές παρεμβάσεις. 

«Ο διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, διευκρίνισε ότι όλοι οι προσκληθέντες πέτυχαν περισσότερα μόρια από αυτούς που δεν προσλήφθηκαν πριν από την προφορική εξέταση, η οποία αποτελούσε το 30% του βαθμού επιτυχίας»

Δείτε το απόσπασμα:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Την πεποίθηση ότι μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν μπορούν να «γράψουν ιστορία», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στη «Γενί Ντουζέν», στην πρώτη του συνέντευξη σε τουρκοκυπριακό μέσο μετά από τρία χρόνια, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ως Ελληνοκύπριοι δεν έχουμε Σχέδιο Β. Η μόνη δυνατή λύση είναι η επανένωση της Κύπρου. Το υφιστάμενο στάτους κβο δεν επιτρέπει στη χώρα μας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της».

BEST OF TOTHEMAONLINE